Press "Enter" to skip to content

Slovenska in srbska zmaga, domačin Šendlinger v finalu dvojic

Zaključni dan mednarodnega tekmovanja v badmintonu Srebrna žogica Lendave 2013 je minil v znamenju polfinalnih in finalnih dvobojev. Tudi Lendavčani smo imeli finalista, Nejc Šendlinger je v finalu dvojic skupaj z Domnom Laznikom (BK Mirna) zaigral proti Avstrijcema Birker/Muhri, ki sta bila boljša v dveh nizih (21:17, 21:14). »Nisem pričakoval finala, saj sva z Domnom prvič igrala skupaj. Najina nasprotnika v finalu sta igrala bolje,« je po finalu povedal Šendlinger.

V »najprestižnejši« kategoriji U19 sta se v finalu pomerila srbski igralec Dragoslav Petrović in Aljaž Ferk (BK Branik); v napetem dvoboju je slavil prvi z 21:15 in 24:22. Pri dekletih posamično je v isti kategoriji slavila Slovenka Katarina Beton (ŠRD Konex), ki je v finalu premagala Čehinjo Veroniko Koldovo (25:23, 21:13).

V kategoriji U15 je pri fantih zmagal Miha Ivanič (BK Medvode), pri dekletih pa Ema Cizelj (BK Mirna). Najboljši v kategoriji U13 je bil Klemen Lesničar (BK Branik), pri dekletih pa Madžarka Reka Madarasz.

V dvojicah sta zmago v kategoriji U19 slavila Nejc Juršič/Aljaž Roškar (BK Kungota), v U15 sta, kot omenjeno, zmagala Avstrijca, v U13 pa Klemen Lesničar/Domen Lonzarič (BK Branik). Pri dekletih sta v U19 najboljši bili Ema Cizelj/Katarina Beton (BK Mirna, ŠRD Konex), v U15 Srbkinji Nataša Pavlović/Andrijana Stanković, v U13 pa Petra Polanc/Kama Saje (BK Medvode, BK Ljubljana).

In še nekaj zaključnih besed vodje tekmovanja in predsednika BK Mladost Bojana Sekereša: »Letošnjega turnirja za Srebrno žogico 2013 se je udeležilo približno enako število udeležencev kakor prejšnja leta, vendar smo letos gostili še novo ekipo, to je reprezentanca Srbije, ki se je tega tekmovanja udeležila prvič. S kvaliteto smo izjemno zadovoljni, saj smo na turnirju gledali veliko vrhunskih tekem mladih igralcev. Po odzivu vseh udeležencev ugotavljamo, da je organizacija tekmovanja uspela in pričakujemo, da se bodo vsi letošnji udeleženci odzvali pozivu tudi naslednje leto. Poleg Srebrne žogice smo letos izpeljali tudi srečanje rekreativnih igralcev iz Češke, Slovaške in Slovenije, ki se je odvijalo v dvorani Dvojezične osnovne šole I.«

Tridnevnega tekmovanja, ki je potekalo od 19. do 21. aprila, se je letos udeležilo 136 igralcev iz sedmih držav, Češke, Slovaške, Madžarske, Avstrije, Srbije,Hrvaške in Slovenije.

Podrobnejši rezultati:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=CD3E0553-6E17-4753-8ABD-4ADBEB94316C

 

Preberite tudi:

Lendavčani na SŽ

Mediji o SŽ

Fotogalerija SŽ