Press "Enter" to skip to content

Lendavčani na SŽ

Na tokratni Srebrni žogici smo podrobno spremljali tudi nastope domačih igralcev, od katerih se je najbolje odrezal Nejc Šendlinger (U15), ki je napredoval iz svoje skupine in se v nadaljevanju turnirja pomeril z Madžarom Balazsem Szenjaijem. Ta je bil boljši v dveh nizih, 21:9, 21:9. V dvojicah pa je skupaj z Domnom Laznikom (BK Mirna) v četrtfinalu premagal klubskega kolega Ajeda Džemailija, ki je zaigral skupaj s srbskim igralcem Krznarićem (21:7, 21:8). Dvojica Šendlinger/Laznik se je tako v nedeljo po uspešnem polfinalu prebila v finale, kjer pa sta morala premoč prepustiti avstrijski dvojici. V dvojicah kategorije U19 je v 1. krogu skupaj z Borutom Vračkom (BK Kungota) zaigral tudi Vito Hozjan, a je dvojica izgubila proti Avstrijcema Hartner/Yi Li (15:21, 12:21)

Pri dekletih sta se na glavni del turnirja, torej v četrtfinale, prebili dve Lendavčanki; Maša Doler (U15) se je najprej pomerila z Andrijano Stanković (Srbija) in izgubila z 12:21, 15:21. Bianca Žitnik (U19) je prav tako izgubila, in sicer proti Kaji Okršlar (21:13, 21:7). V dvojicah je Dolerjeva skupaj z Anjo Koman (BK Kungota) v četrtfinalu premagala madžarsko navezo Kovacs/Nemeth (21,12, 21:10), nato pa sta za polfinale izgubili proti Srbkinjama Pavlović/Stanković (8:21, 9:21). Bianca Žitnik je skupaj z Aljo Novak (BK Bit) klonila v četrtfinalu proti dvojici Karsai/Koldova.

Na Srebrni žogici Lendave 2013 so nastopili tudi Vito Hozjan, Ajed Džemaili in Marko Bajs (oba U15), ki pa se v svoji skupini posamično niso uspeli uvrstiti v nadaljnje tekmovanje.

Več o rezultatih tukaj.