Press "Enter" to skip to content

Zmagovalci 3. slovenske lige!

Včeraj so na Mirni na Dolenjskem potekali še sklepni dvoboji v 1., 2. in 3. slovenski badmintonski ligi. Ekipa našega kluba je tekmovala v 3. SBL in več kot odlično zaključila ligaško sezono 2022.

Ekipa, ki so jo sestavljali Tia Horvat, Iva Koša, Anel Hac Györköš, Nejc Šendlinger, Luka Petrič, Žiga Doler, Nika Bedič, Naja Horvat, Kaja Litrop in Hana Oletič, je končala na vrhu 3. SLB in se uvrstila v 2. SBL.

Na včerajšnjih dvobojih so tekmovali Iva, Tija, Anel in Nejc, ki so v obeh odigranih dvoboj do zmage prišli precej prepričljivo.
Prvi dvoboj so odigrali proti ŠD Sele-Vrhe in ga dobili s 3:0. Pri moških posamezno je imel Nejc v prvem nizu nekaj težav, nato pa je v drugem in tretjem prepričljivo premagal Matevža Štifterja (13-21, 21-13, 21-12). Iva je odigrala tekmo žensk posamezno in Izabelo Lever premagala z rezultatom 21-6, 21-11. Zadnjo točko v dvoboju sta dobila Nejc in Anel, ko sta premagala navezo Lešnik/Vrance (21-6, 21-12).
Drugi dvoboj so odigrali proti ekipi iz BK Pišece. Ta dvoboj se je zaključil z rezultatom 3:1 za našo ekipo. Prvo točko sta priigrala Iva in Nejc, ko sta v treh nizih premagala navezo Oreč/Hranilovič. Nato sta Tija in Iva zelo prepričljivo zmagali ženske dvojice (21-12, 21-10), čemur pa je sledil en poraz. Nejc in Anel sta po treh nizih izgubila proti Toniju Hotku in Matiji Hraniloviču. Tretji niz se je zaključil s 23-25 za Hotka in Hraniloviča. Zatem je na igrišče stopil še Anel, ki je v prvem nizu premagal Tonija Hotka. Hotko je v drugem nizu tekmo predal ter tako tudi zaključil celoten dvoboj.

Svoje občutke ob zmagi nam je zaupal Nejc Šendlinger: “S svojo predstavo na tokratni ligi nisem najbolj zadovoljen, a izjemno srečen sem, da smo se uspeli uvrstiti v 2. ligo.”

Ekipa BK Mladost se je s tema zadnjima dvema zmagama povzpela na vrh 3. SBL in se prebila v višjo ligo.

Se vidimo naslednjo sezono v 2. SBL!

Čestitke vsem članom ekipe in trenerju!

Vse rezultate najdete tukaj.