Press "Enter" to skip to content

Zlato na 2. turnirju do 13 in 19 let

V Ljubljani se je včeraj odvijal 2. turnir do 13 in 19 let, na katerem so nastopili tudi igralci BK Mladost. Prvič jih je ob igrišču spremljal novi trener Luka Petrič.

V kategoriji do 13 let sta nastopala Naja Horvat in Črt Soldat. Naja Horvat se je med posameznicami do 13 let uvrstila med najboljših osem. V tekmi za polfinale je izgubila proti kasnejši zmagovalki turnirja, Arijaldi Mustafić. Preizkusila pa se je tudi v igri mešanih dvojic, kjer je skupaj z Maksom Trampužem (BK Konex) prepričljivo premagala vse nasprotnike in osvojila zlato. Črt Soldat je tekmovanje z dvema porazoma in eno zmago zaključil v skupinskem delu.

V starostni kategoriji do 19 let so nastopili Anel Hac Györköš, Nika Bedič in Žiga Doler. Žiga je z nastopi zaključil v skupinskem delu tekmovanja. Anel in Nika pa sta nastopila v glavnem delu tekmovanja. Anel je med posamezniki po napetem boju moral priznati premoč Andražu Pungartniku (BK Kungota) že v prvem krogu tekmovanja (21-12, 15-21, 20-22). Nika Bedič pa je tako med posameznicami kot tudi v igri mešanih dvojic tekmovanje zaključila med najboljših osem. Za vstop v polfinale se je borila proti Kim Matovič, a je slednja po treh nizih tekmo dobila (21-18, 20-22, 9-21). V igri mešanih dvojic pa sta z Markom Korošo (BK Kungota) izgubila proti kasnejšima zmagovalcema turnirja, Anji Jordan in Niku Zupančiču.

Čestitke vsem našim za kolajne in borbeno igro!