Press "Enter" to skip to content

Zaključek serije turnirjev v Meksiku

Iztok je turnejo mednarodnih turnirjev zaključil v Meksiku, kjer je nastopil na turnirju ranga grand prix v Mexico City, na katerem je nastopilo 70 igralcev iz celotnega sveta. “Za veliko igralcev na tem turnirju je bila to prva izkušnja nastopati v mestu, ki leži 2.300 metrov nad morsko gladino, kjer je zrak zelo redek, tudi žogica leti drugače.”

V prvem kolu se je Utroša pomeril s Kanadčanom Lukom Coutureom, ki ga je Iztok premagal z 2 : 0 v setih (21:11, 21:15). V drugem kolu je bil njeov nasprotnik Brazilec Ygor Coelho De Oliveira, ki je bil boljši in je Iztoka premagal z 2 : 0 v setih (21:15, 21:16). Ker gre za visok rang turnirja, je Lendavčan osvojil 1.290 točk za svetovno jakostno lestvico.

“Z izkupičkom rezultatov na celotni turneji (Glasgow, Rio de Janeiro, Orlando, Los Angeles, Mexico CitY) nisem povsem zadovoljen, čeprav sem osvojil tudi pomembne točke. Je pa bila to nova izkušnja, ki mi je pokazala, da je pet zaporednih turnirjev na različnih koncih sveta, brez vmesnega odmora in pravega treninga, predolga serija. Sedaj bom imel odmor do novega leta, nato sledijo priprave za državno prvenstvo, ki bo prvi februarski vikend, tokrat v Lendavi. Nato bom nadaljeval kvalifikacije za Olimpijske igre, ki trajajo do maja 2016, za uvrstitev mi manjka še približno 2000 točk,” sporoča Iztok.