Press "Enter" to skip to content

YONEX Slovenia Junior International 2022 – Anel bronast!

Na neobičajni badmintonski lokaciji v Sloveniji, natančneje na Otočcu, je potekalo mednarodno tekmovanje YONEX Slovenia Junior International 2022. Na njem sta nastopila tudi Nika Bedič in Anel Hac Györköš, ki je domov odnesel bronasto kolajno.

Nika se je pomerila v vseh treh disciplinah, najuspešnejša pa je bila med posameznicami in v dekliških dvojicah. V mešanih sta se z Janom Krumpakom pomerila s kitajsko navezo Hao/Zhi. Žal je bil azijski par premočen, od Nike in Jana sta bila boljša z 21-14 in 21-11. V dekliških dvojicah je bila Nikina partnerka Kim Matovič. Dekleti sta se v boju za polfinale pomerili s kitajskim parom Zhou/Xi. Kitajska dekleta so predstavljala preveliko oviro, tekmo sta prepričljivo dobili z 21-6 in 21-5. Nika je med najboljših osem zaključila tudi med posameznicami. Najprej je premagala Čehinjo Kulhankovo (21-15 in 21-19), nato se je srečala s svojo partnerko iz dvojic, Kim Matovič. Dekleti sta odigrali izredno napeto tekmo, ki se je v tretjem nizu zaključila šele po podaljških. Zmaga je šla v roke Nike, ki se je v četrtfinalu nato srečala s Kitajko Zhang Xin Ran. Le-ta se ni pustila zmesti in je tekmo dobila z 21-9 in 21-5.

Anel je tekmoval le v fantovskih dvojicah. Njegov, zdaj že stalni, partner je bil Mark Koroša. Fanta sta se najprej srečala s slovenskima nasprotnikoma, Janom Krumpakom in Kevinom Linom Lenarčičem. Po napeti tekmi v dveh nizih sta slavila Mark in Anel. Zmaga je pomenila tudi osvojitev bronaste kolajne. V boju za finale sta nastopila proti kitajskima fantoma, Chenu Yiu Jiangu in Xuu Huau Yuu. Naša fanta nista imela resnejših možnosti za zmago in tako sta tekmovanje zaključila na tretjem mestu.

Čestitke Niki in Anelu za dobro igro in odlično uvrstitev!