Press "Enter" to skip to content

Srebrna žogica eden od dveh velikih mladinskih turnirjev v Sloveniji

PageLines- tiskovka.jpgBadmintonski klub Mladost je pred osmo Srebrno žogico Lendave pripravil novinarsko konferenco, na kateri sta predsednik kluba Bojan Sekereš in trener Denis Pešehonov podrobneje spregovorila o pomenu, organizaciji in udeležbi tekmovanja. Nekaj besed je bilo namenjenih tudi dvema velikima dogodkoma, Mediteranskim igram in Svetovnemu prvenstvu na Kitajskem.

Ker prijave še niso zaključene, natančno število udeležencev Srebrne žogice ni znano. »Udeležba je vsako leto velika in kakor vidimo, se vsi radi vračajo. Pričakujemo pa med 150 do 200 igralcev iz šestih držav, Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Slovenije in Hrvaške,« je na novinarski konferenci povedal predsednik BK Mladost Bojan Sekereš, »dokaz, da dobro delamo, je, da se tekmovalci radi vračajo. Tudi letos se bomo potrudili kot vedno, da bodo nastopajoči in njihovi spremljevalci, trenerji iz Lendave odšli z dobrimi občutki.«

Kot je dejal trener lendavskega kluba Denis Pešehonov, je prihajajoči turnir eden od dveh večjih mednarodnih turnirjev v Sloveniji, turnir Tom Junior v Mirni šteje za evropsko mladinsko jakostno lestvico, lendavski turnir pa ne, vendar ni nič manj kakovosten. Domači klub bo v vseh kategorijah imel svoje predstavnike, tako bosta v U19 nastopila Bianca Žitnik in Vito Hozjan, v U15 Nejc Šendlinger, Marko Bajs, Ajed Džemaili in Maša Doler, v U13 pa bo nastopilo nekaj mlajših badmintonistov, ki svoje izkušnje s tekmovanj šele nabirajo. »Glede na močno konkurenco lahko računamo na kakšno medaljo,« je dejal Denis Pešehonov.

Vsi tekmovalci bodo prejeli spominske majice, najboljši trije v vsaki od disciplin in kategorij pa bodo dobili pokale in praktične nagrade, tj. športno opremo sponzorja RSL. Letošnje tekmovanje, ki je hkrati dobra priložnost za promocijo Lendave, pa bo imelo tudi kulturno dimenzijo; skupaj s češkimi tekmovalci v Lendavo prihaja tudi pevska skupina iz Plzna, ki bo v soboto, 20. aprila, ob 20. uri, nastopila v lendavski sinagogi.

Ob koncu je trener Pešehonov spregovoril še o dveh prihajajočih dogodkih. Letošnje Mediteranske igre bodo junija v turškem Mersinu prvič vključevale tudi badminton, Slovenija se bo pod vodstvom Pešehonova predstavljala z Majo Tvrdy, Niko Koncut, Iztokom Utrošo in Miho Horvatom.

Drugi velik dogodek bo Svetovno prvenstvo, ki bo potekalo avgusta na Kitajskem. Iztok Utroša in njegov trener Pešehonov se bosta tja podala na priprave že en mesec prej, vendar o možni uvrstitvi našega najboljšega igralca ni moč govoriti, tako Pešehonov, če bi se uvrstil med 32 najboljših, bi to bil že velik uspeh.

 

Plakat A3 srebrna zogica 2013