Press "Enter" to skip to content

Prekratek za zmago v finalu

Iztok Utroša se je udeležil mednarodnega turnirja v Turčiji, njegovega zadnjega letos. Turkey International 2013 mu je prinesel uvrstitev v finale, kjer pa je izgubil proti prvemu nosilcu Belgijcu Juhanu Tanu z 11:21 in 12:21. “To je uspeh in znak vzpona kvalitete badmintona, ki ga igram in moj nadaljnji vzpon na svetovni jakostni lestvici. Nastopanje v dveh disciplinah na tem turnirju mi je vzelo nekaj moči pred današnjim finalom, čeprav sta obe doseženi mesti, četrtfinale v mešanih dvojicah s Kajo Stankovič in 2. mesto posamezno, vzpodbudni. Z rezultatom sem zadovoljen in mi pomeni dobro spodbudo za nadaljnje delo,” je komentiral Iztok.

iztok_turcija

Do finala se je Iztok prebil kot drugopostavljeni igralec; v prvem kolu se je pomeril z Italijanom Rosariom Maddalonijem in ga premagal v treh nizih s 16:21, 21:16 in 21:13, v drugem kolu pa je bil boljši še od Danca Kiana Andersena z 21:15 in 21:18. V sobotnem četrtfinalu ga je čakal predstavnik Šrilanke Dinuka Karunaratne, ki ga je Lendavčan odpravil z 2:0 v nizih, nato pa je v polfinalnem obračunu premagal še Nizozemca Jordyja Hilbinka v treh nizih z rezultatom 2 : 1 (13,-18,17).

“Zadnje obdobje sem se posvetil le intenzivnemu treningu in nastopom v švicarski badmintonski ligi, zato sem tehnično in fizično dobro pripravljen. Zato sem v napetem polfinalu v odločilnem setu zmogel dovolj moči za zmago, čeprav sem že zaostajal za 4 točke,” je po polfinalu dejal Iztok.

Za razliko od njegovih prejšnjih turnirjev, je tokrat Utroša zaigral tudi v mešanih dvojicah skupaj s Kajo Stankovič, s katero sta se uvrstila v četrtfinale. Tam sta žal izgubila proti finsko-bolgarski navezi Anton Kaisti/Gabriela Stoeva z 0:2 v nizih. “Glede na to, da sva s Kajo prvič nastopila v igri mešanih dvojic, je ta rezultat vsekakor uspeh,” je še dejal Iztok.

http://tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=FA38878C-B0DE-4C2A-B355-25C5AEA59D48&draw=2