Press "Enter" to skip to content

V novi sezoni širitev baze in napredek v kvaliteti

Po nekoliko daljšem premoru so se treningi badmintona za naše člane, posebej tiste najmlajše, znova začeli. Nekateri so priprave sicer začeli že prej – dva naša člana sta bila skupaj z BK Branik na pripravah v Kostanjevici – spet nekateri pa so sezono nadaljevali s treningi in pripravami na velike dogodke. Tako so se že sredi maja naši Iztok, Miha in Nika pripravljali na sredozemske igre v Turčiji, od koder so se nato vrnili z bronasto kolajno v ženskih dvojicah ter dvema četrtima mestoma v posamični kategoriji in moških dvojicah.

Naš najboljši igralec Iztok Utroša je nato v spremstvu Denisa Pešehonova v začetku julija odpotoval na enomesečne priprave na Kitajsko, spoznaval njihov način treningov, se meril s sebi enakimi ali boljšimi igralci ter se pripravljal na svetovno prvenstvo. V Guangžuju se je sicer moral posloviti v prvem krogu, vendar je že pred žrebom napovedoval, da bi bila uvrstitev v drugi krog svetovnega prvenstva izjemna. Tako se bo bolj osredotočal na prihajajoča prvenstva, prvo ga čaka kmalu v Bolgariji.

Tudi predsednik kluba Bojan Sekereš upa, da bo Iztok delal tako naprej in dosegel nekaj vidnejših rezultatov na mednarodnih turnirjih ter ponovil uspehe na državnem prvenstvu, prav tako pa stavi še na Niko Koncut, ki bi lahko v slovenskem merilu krojila vrh.

Sicer pa bo naslednja badmintonska sezona v BK Mladost poleg omenjenih igralcev veliko odvisna od tega, “kaj bomo imeli v jeseni od igralskega kadra. Pri mlajših v vsakem primeru pričakujem, da se bo poznalo Denisovo delo z njimi in da bomo poleg širitve baze napredovali v kvaliteti ter se približali slovenskemu vrhu med najmlajšimi (U11 in U13),” dodaja Bojan, ki v soboto, 24. avgusta, skupaj s trenerjem Denisom Pešehonovim odhaja v Dnjepropetrovsk v Ukrajini, kjer bosta na Mednarodnem mladinskem prvenstvu (U19) Ukrajine nastopila Nejc Šendlinger in Bianca Žitnik. Pričakovanja niso ravno velika, saj bo nastopilo veliko mladih igralcev iz Rusije, Ukrajine, Belorusije, Kazakstana, Izraela, tako da bo konkurenca zelo močna.

BZS je objavila tudi nov tekmovalni koledar za sezono 2013/14, ki je dostopen tukaj.