Press "Enter" to skip to content

V Lendavi v petek potekal festival badmintona

Badmintonski klub Mladost Lendava je v petek, 12. oktobra, v športni dvorani lendavske osnovne šole organiziral prireditev z naslovom »Festival badmintona«.

Prireditev, ki naj bi postala tradicionalna, je namenjena polularizaciji tega športa, ki im a v svetu, takoj za nogometom, največ registriranih igralcev. Pred gledalci, ki so skoraj povsem zapolnili tribune športne dvorane, so nastopile vse generacije lendavskih badmintonistov, od najmlajših, do državnih prvakov v članski kategoriji. Vrhunec prireditve je bila revijalna tekma med najboljšima igralcema Slovenije in Hrvaške, Iztokom Utrošo in Zvonimirom Djurkinjakom ter najboljšima dvojicama teh držav Utroša-Horvat in Djurkinjak-Hölbling.

Čeprav tokrat ni bil pomemben rezultat, kljub temu navedimo, da je dvoboj posameznikov dobil naš igralec, dvoboj dvojic pa Hrvata. Po končanem dvoboju so se z badmintonskim loparjem lahko preizkusili tudi gledalci, ki so imeli možnost igrati z igralkami in igralci lendavskega kluba. V BK Mladost so se odločili izvajati to in podobne prireditve s ciljem, da k športni aktivnosti privabilo čim več mladih, ob njih pa tudi srednjo in starejšo generacijo, ki jima v svoji dejavnosti nudijo tudi možnost rekreativnega ukvarjanja z badmintonom.