Press "Enter" to skip to content

V Lendavi kvalifikacijski turnir mešanih ekip

Evropska badmintonska zveza se je po vzoru nekaterih drugih športnih zvez odločila za zanimiv način izvedbe Evropskega prvenstva mešanih ekip v badmintonu. Tekmovanje v skupinah bo od 7. do 9. novembra 2014 potekalo v sedmih različnih evropskih državah (Slovenija, Češka republika, Francija, Estonija, Islandija, Irska in Poljska), na njih bodo nastopile po štiri reprezentance, finalni turnir prvenstva pa bo v Belgiji. V vsaki od skupin bodo nastopile reprezentance štirih držav, na finalni turnir pa se bodo uvrstili zmagovalci posameznih skupin, ki se jim bodo pridružile še tri najvišje rangirane evropske reprezentance (Danska, Anglija in Rusija), zadnji evropski prvak Nemčija ter domačin Belgija. Gre za prvenstvo mešanih reprezentanc, v posameznem ekipnem dvoboju se igra pet tekem, in sicer po ena tekma moški in ženske posamezno, moške in ženske dvojice ter mešane dvojice. http://events.badmintoneurope.com/cms/?cmsid=340&pageid=5799

Turnir prve skupine bo potekal v Lendavi, saj je Badmintonska zveza Slovenije izvedbo turnirja zaupala Badmintonskemu klubu Mladost Lendava. Na turnirju bodo poleg Slovenije nastopile še reprezentance Nizozemske, Litve in Ferskih otokov. Slovenska reprezentanca se bo v Lendavi na pripravah zbrala že en teden pred pričetkom turnirja.

V Lendavi se nam torej obeta zanimiv turnir štirih evropskih badmintonskih reprezentanc, zato vas že sedaj vabimo, da se nam pridružite. Podrobnejše informacije o poteku turnirja in vzporednih dogodkih bomo posredovali v drugi polovici oktobra.