Press "Enter" to skip to content

V Lendavi 59. člansko državno prvenstvo!

Po dolgih letih se v Lendavo vrača državno prvenstvo za člane in članice. Naš klub je državno prvenstvo prvič gostil v 70. letih prejšnjega stoletja, nato pa so se članska prvenstva vseskozi odvijala večinoma v Ljubljani ter drugih badmintonskih krajih po Sloveniji. Tokrat bo v Lendavi sledila 59. izvedba državnega prvenstva, ki se bo 6. in 7. februarja odvijala v športni dvorani Dvojezične srednje šole.

Priprave na organizacijski zalogaj so že v polnem teku, da bo do izvedbe vse nared. Glede na organizacijske izkušnje iz preteklosti – spomnimo, da BK Mladost vsako leto izvede velik mednarodni turnir za mlade Srebrna žogica Lendave, prav tako pa smo v preteklosti že gostili mednarodna prvenstva; zadnje je bilo novembra 2014, in sicer kvalifikacije za EP mešanih ekip – smo v klubu že uigrana ekipa, ki takšno organizacijo spelje brez težav.

Kot vsako leto, so tudi naši člani v igri za najvišja mesta: tako Iztok Utroša znova brani državni naslov med posamezniki, skupaj z Miho Horvatom se bosta potegovala za zmago v moških dvojicah, predvidoma enako bo veljalo tudi za Niko Koncut in Sabino Magyar v ženskih dvojicah.

Vse ljubitelje badmintona, pa tudi tiste, ki to morda niso, vabimo, da si tako 6. in 7. februarja 2016 ogledajo tekme posamično, moških in ženskih dvojic ter mešanih dvojic. Poskrbeli smo tudi za predvajanje tekem z osrednjega igrišča v živo, in sicer na naši spletni strani!