Press "Enter" to skip to content

V Cardiffu izgubil v polfinalu

Ta teden je v Cardiffu potekal mednarodni turnir za svetovno jakostno lestvico Yonex Welsh International 2014, na katerem je v konkurenci moški posamezno nastopilo 99 igralcev. Po uspešnem nastopu v Braziliji in nastopu za reprezentanco v Lendavi, je Iztok Utroša nastopil na prvem turnirju, kjer je spet uvrščen med prvih sto igralcev na svetu.

Na turnirju se je kot 4. nosilec v prvem krogu pomeril s Škotom Matthew Carderjem in ga premagal z rezultatom 2 : 0 v nizih (13,9). Tudi v drugem krogu mu je bil namenjen Škot, tokrat Gordon Thomson. Tudi njega je premagal z rezultatom 2 : 0 v nizih (16,18) in se spet uvrstil v četrtfinale turnirja ranga International Challenge. V četrtfinalu je zaigral proti Nemcu Maxu Weisskirchenu, ki je nepričakovano izločil 4. nosilca Dmytrija Zavadskega, ki je veljal za enega od favoritov za zmago na turnirju. V napetem četrtfinalu ga je Iztok premagal z 2 : 0 v nizih (22, 15). “Tekma je bila igra živcev, prevladale so izkušnje, v kateri sem kljub zaostanku v obeh nizih uspel v ključnih trenutkih premagati nasprotnika,” pravi Iztok, ki se je nato v polfinalu pomeril z Angležem Tobyjem Pentyjem.

“V napeti tekmi, polni preobratov, sem v podaljški izgubil prvi niz, čeprav sem imel že zaključno žogico za zmago. Tudi drugi niz je bil izenačen, nasprotnik ga je dobil na 17. Čeprav sem po prikazani igri imel možnosti za uvrstitev v finale, sem s svojim nastopom v Cardiffu zadovoljen. Z uvrstitvijo med prve štiri sem osvojil pomembne točke za nov vzpon na svetovni jakostni lestvici.”

Naslednji nastop Lendavčana bo od 9. do 12. decembra na turnirju v Rimu.

http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=8E473910-26C3-4B8D-A67B-E782409078E6&draw=2