Press "Enter" to skip to content

V Braziliji na testnem turnirju za OI

V Rio de Janeiru poteka mednarodni badmintonski turnir ranga Grand Prix »YONEX Brasil Open 2015«. Gre za močan badmintonski turnir, na katerem med ostalim nastopa tudi najboljši svetovni badmintonist Kitajec Lin Dan; obenem gre za testni turnir za olimpijske igre, ki bodo tukaj naslednje leto. Zato turnir poteka po sistemu, ki bo veljal na olimpijskih igrah.

“Igralci smo razdeljeni v  osem skupin, v katerih nastopamo po štirje igralci, ki v skupini igramo vsak z vsakim, dva najboljša pa se uvrstita v osmino finala. Žreb mi je dodelil skupino D, v katri poleg mene nastopajo še Američan Bjorn Seguin, Litvanec Kestutis Navickas ter Kitajec Zhu Siyuan. V prvi tekmi v skupini sem je bil moj nasprotnik Bjorn Seguin, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen 23 mest višje od mene. Po uspešnem nastopu na Grand Prix turnirju pretekli teden v Glasgowu, sem uspešno pričel nastope tudi v Braziliji. V napetem dvoboju sem premagal Američana z rezultatom 2 : 1 v nizih (21:19, 24:26, 23:21). Za uvrstitev v osmino finala potrebujem še eno zmago.

Po zmagi nad Američanom sem se pomeril z Litovcem Kestutisom Navickasom. Med obema tekmama sem imel za regeneracijo le slabo uro, kar se je izkazalo za premalo. Trije naporni seti v prvi tekmi, ki je trajala uro šestnajst minut, so pustili posledice na moji fizični in psihični pripravljenosti. V prvem setu sem bil sicer ves čas v igri, vendar sem ga izgubil tesno z 19:21, v drugem pa je nasprotnik bil boljši in tekmo dobil z 2 : 0 (21:19,21:11).”

V tretjem dvoboju se je Iztok pomeril s Kitajcem Zhu Siyuanom, ki je že premagal oba Iztokova nasprotnika; bil je boljši tudi od Utroše z 21:11 in 21:12.

“Žal se turnir v Riu ni izšel kot bi upal, v skupini sem zasedel tretje mesto, tako da se nisem uvrstil med najboljših 16! Napako sem naredil prejšnji dan, ko sem imel že dobljeno tekmo, saj sem prvi set zmagal, drugega pa vodil 20:16, nakar sem izgubil drugi set in tretjega tesno zmagal! Tako se je iz lahke zmage tekma obrnila v zelo naporno, saj je trajala kar 76 minut! Do naslednje tekme sem imel samo 45 min pavze in se nisem uspel pripraviti dobro in izgubil, ker sem slabo odigral. Tako sem turnir v Riu zaključil in čeprav nisem dosegel rezultata, ki sem ga želel, sem vseeno nekaj malo točk pridobil! Zdaj se bom pripravil na naslednji teden, saj me že čaka tekmovanje v Orlandu, upam, da bo tam šlo bolje.

V dvorani pa sem srečal legendo badmintona 2x olimpijskega in 5x svetovnega prvaka Lin Dana in ko je videl napis na majici Lendava je vprašal, če se lahko slika z mano,” se je še pošalil Iztok.

iztok_lin_dan

http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=46509959-0C51-4D97-8874-E86A12EEB2F5