Press "Enter" to skip to content

Pešehonov stavi tudi na izkušeno dvojico

Slovenska moška reprezentanca, ki se je iz Lendave udeležujejo Iztok Utroša, Miha Horvat in vodja odprave Denis Pešehonov, se v ponedeljek odpravlja na prizorišče ekipnega evropskega prvenstva v Baslu, kjer se bodo zvečer že preizkusili na treningu. V torek, 11. februraja, našo ekipo čaka prva tekma proti domačinom Švicarjem.

Kot pravi Pešehonov, ima slovenska ekipa proti Švici prednost, tako da bi lahko računali na zmago, medtem ko bodo veseli, če iz dvoboja s favoriziranimi Nemci pridobijo vsaj točko. “Z Bolgarijo pa bo napeto, saj imajo dva močna posameznika in dvojico, vendar bi jim mi lahko vzeli dve ali pa celo tri točke. Če premagamo torej Švico in Bolgarijo in proti Nemčiji uspemo iztržiti kakšno točko, potem se lahko uvrstimo naprej,” je pred odhodom v Švico povedal selektor-trener Pešehonov.

“Moj cilj in cilj zveze je drugo mesto v skupini,” pravi Pešehonov, ki na Horvata računa predvsem v dvojicah, ključno vlogo pa pripisuje Utroši, saj kot pravi, je Iztok v posamičnih tekmah proti Švici in Bolgariji favorit, točke ekipi pa lahko prinese tudi izkušenost dvojice Horvat/Utroša. Slednja sta se na EP intenzivno pripravljala, med drugim sta “trenirala” tudi na minulem državnem prvenstvu, kjer sta znova bila najboljša v dvojicah, Utroša pa še med posamezniki in mešanih dvojicah.

Slovenska moška ekipa se bo na EP v Baslu v Švici pomerila v drugi predtekmovalni skupini z drugimi nosilci Nemci ter zelo močnima ekipama Bolgarije in Švice. Prvenstvo bo trajalo od 11. do 16. februarja 2014, slovensko ekipo pa poleg omenjene lendavske dvojice sestavljajo še Luka Petrič, Alen Roj, Kek Jamnik.

V posameznem ekipnem dvoboju se igra pet tekem, in sicer tri tekme posameznikov in dve tekmi dvojic. Zmagovalec je ekipa, ki doseže najmanj tri zmage. V moški konkurenci nastopa 25 ekip, ki so razdeljene na šest predtekmovalnih skupin. Prvi nosilec in glavni favorit za osvojitev naslova evropskega prvaka je ekipa Danske.

 

Spored:

11. 2. 2014, 14.00

Slovenija – Švica

 

12. 2. 2014, 14.00

Nemčija – Slovenija

 

13. 2. 2014, 14.00

Bolgarija – Slovenija

 

Povezava na žreb:

http://tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=7C8A7A92-73A7-4481-B845-4876AAF039C2&draw=2

 

 Tekme bo v živo prenašal Eurosport2: