Press "Enter" to skip to content

Uspešno v Bolzanu!

Pretekli konec tedna se je v Bolzanu v Italiji odvijalo mednarodno tekmovanje YONEX Bozner Cup U17. Hkrati je potekalo tudi mednarodno tekmovanje za mlajše (Bozner Frühling Torneo Internazionale Primavera di Bolzano 2024), na katerem so lahko nastopili v kategorijah vse od 11 do 15 let. Tekmovanj sta se udeležili dve Lendavčanki, in sicer sestri Tija in Naja Horvat.

Tija je nastopila na tekmovanju do 17 let, kjer se je pomerila med posameznicami. S precejšnjo lahkoto se je sprehodila do četrtfinala. Tam je odigrala prvo težjo tekmo. Nemka Sina Otto je Tiji največ težav povzročila v prvem nizu, ki ga je Tija tudi izgubila. Nato se je v drugem nizu Tija znašla na zmagovalni strani, v tretjem pa je dominanco potrdila. Ta zmaga jo je popeljala v polfinale. Tudi tam začetek ni bil najlažji, a Tija je prvi niz dobila z 24-22. Nato je tekmo predala, saj ji je bolezen, s katero se je borila od začetka tekmovanja, skupaj z naporom tekem pobrala preveč energije, da bi lahko nadaljevala. Tako ji je pripadlo 3. mesto med posameznicami, kar je izjemen rezultat na takem tekmovanju.

Naja se je tekmovanja do 15 let udeležila kot del slovenske reprezentance do 15 let. Naja se je pomerila med posameznicami in v igri dekliških dvojic. Med posameznicami se je uspela prebiti v četrtfinale, kjer se je pomerila s Čehinjo Michaelo Fedorkovo. Le-ta je bila žal za odtenek premočna. Tekmo je Naja izgubila z rezultatom 21-19 in 21-18.
Uspešnejša pa je bila v igri dekliških dvojic, kjer sta se s Teodoro Milivojevič prebili vse do polfinala. Do četrtfinala sta se, bi lahko rekli, sprehodili, nato pa sta malce zahtevnejšo tekmo odigrali v boju za polfinale. Bili sta prepričljivi in uspešno nastopili proti navezi Fedorkova/Grillo (Češka/Italija). V polfinalu pa sta naleteli na kasnejši zmagovalki tekmovanja, Julietto Dübendorfer in Lucio Slinger (Švica), ki sta bili boljši. Z rezultatom 21-16 in 21-13 sta Naja in Teodora morali priznati premoč švicarski navezi.

Končna uvrstitev:

YONEX Bozner Cup U17
Dekleta posamezno: 3. mesto Tija Horvat

Bozner Frühling Torneo Internazionale Primavera di Bolzano 2024
Dekleta dvojice do 15 let: 3. mesto Naja Horvat in Teodora Milivojević (slovenska reprezentanca do 15 let)

Čestitke dekletoma za dosežene rezultate!

Vse rezultate do 17 let najdete tukaj, za mlajše starostne kategorije pa tukaj.