Press "Enter" to skip to content

Uspešni na ekipnem državnem prvenstvu

Včeraj je naš klub organiziral ekipno državno prvenstvo do 13 in 19 let. Približno 80 tekmovalcev je zastopalo slovenske klube, ki so se borili za naslov najboljše ekipe v državi. Naš klub je imel tri ekipe, in sicer dve do 13 let ter eno do 19 let.

V starostni kategoriji do 13 let smo imeli dve ekipi, ki sta uspešno zastopali naš klub. Ekipo B so sestavljali Jakob Kuzma, Jaka Horvat, Rok Torma, Pika Breznik, Iris Jambrovič in Zala Nemeš. Ekipa je končala na 7. mestu. Ekipo A pa so sestavljali Sven Pahor, Tian Somi, Samo Zupanič, Naja Horvat, Iza Soldat, Kaja Utroša in Neža Žitek. Ekipa se je po skupinskem delu uvrstila v polfinale. V polfinalu so tekmovali proti ekipi iz Medvod. Ekipi sta poskrbeli za napet dvoboj, ki je bil vse do zadnje igre mešanih dvojic izenačen. Za prvi dve točki sta v igri posamezno poskrbela Naja Horvat in Sven Pahor, nato pa sta odločilno točko za zmago v dvoboju priigrala Naja Horvat in Samo Zupanič. Ta zmaga jih je popeljala v finale, kjer so se borili proti članom ŠD Sele-Vrhe, a žal brez uspeha. Gostje so bili boljši s 3:0. Naša mlada ekipa si je priigrala odlično drugo mesto!

Svoje loparje so zavihteli tudi naslednji mladinci: Žiga Doler, Črt Soldat, Evian Wolf, Nika Bedič, Tija Horvat in Marina Torma.
V skupinskem delu so odigrala dva dvoboja. Najprej so 4:1 so ugnali mariborski BK Branik, nato pa so se pomerili še proti Ljubljančanom. Tam žal niso imeli večjih možnosti za zmago in nasprotnik je bil boljši s 5:0.
Tudi oni so se iz skupinskega dela uvrstili v polfinale, kjer so se pomerili z Dolenjci. Igralci BK Mirne so bili za las boljši, z rezultatom 3:2 so se uvrstili v finale, naši tekmovalci pa so se morali zadovoljiti s tretjim mestom.

Čestitke vsem za prikazano igro in odlične uvrstitve!

Vse rezultate najdete tukaj.