Press "Enter" to skip to content

Uspešni na državnem prvenstvu do 11 in 17 let

V soboto, 17. 12. 2022, sta ponovno potekali dve državni prvenstvi, in sicer do 11 in 17 let. V lepem številu so se jih udeležili tudi naši mladi tekmovalci, ki so domov prinesli kar nekaj kolajn.
Klub so v kategoriji U11 zastopali Neža Žitek, Kaja Utroša, Sven Pahor, Samo Zupanič, Tian Somi, Pika Breznik, Hana Oletič, Iza Soldat in v kategoriji U17 Tija Horvat, Hana Oletič in Iva Koša.

V kategoriji do 11 let so dekleta in fantje najprej nastopili v skupinskem delu. V skupini A je Iza premagala vse nasprotnice in se uvrstila v glavni del tekmovanja. Tam je naletela na prvo nosilko in kasneje novo (staro) državno prvakinjo, Saro Bregar (BK Mengeš), ki je bila boljša in Iza je tekmovanje zaključila na 5. mestu. Pomerila se je tudi v igri dvojic. V paru s klubsko kolegico Piko Breznik sta odigrali napeto tekmo, ki se je končala po treh nizih, a žal v korist nasprotnic. Julija Božnik in Pia Krizmanič sta bili boljši z rezultatom 22-20, 12-21, 22-20. Dekleti sta tako končali med najboljših 8. Pika se je pomerila tudi med posameznicami, kjer je tekmovanje zaključila v skupinskem delu.
Med najboljših 8 se je uvrstil še en klubski par. To sta bili Neža Žitek in Kaja Utroša. Dekleti sta izgubili tekmo proti prvima nosilkama in aktualnima državnima prvakinjama, Sari Bregar in Mili Vrhovnik (BK Mengeš). Le-ti sta bili boljši z 21-14 in 21-15. Tako Neža kot tudi Kaja sta se pomerili tudi v igri posamezno. Obe sta v skupini osvojili prvo mesto, kar pomeni preboj v glavni del tekmovanja. Neža je tam odigrala tekmo proti Juliji Božnik (BK Mengeš). Zelo dobro se je upirala, a zmaga je na koncu pripadla nasprotnici in Neži je pripadlo 5. mesto. Kaja pa se je najprej pomerila z Vito Oven (BK Mirna) in zmagala, kar je pomenilo uvrstitev v polfinale, kjer se je nato pomerila še z Milo Vrhovnik (BK Mengeš). Kaji je za las ušel tretji niz in možnost za vstop v finale. A nič zato, bila je odlična tretja in domov je odnesla bronasto kolajno!

Pa poglejmo še k našim fantom. Tian in Samo sta med posamezniki tekmovanje zaključila v skupinskem delu. Moči sta združila za igro dvojic, kjer sta odigrala tekmo proti Gabru Majcu in Gašperju Pušniku (BK Konex). Ljubljančana sta bila boljša z 21-18 in 21-13.
Kar dve kolajni pa si je priigral Sven Pahor. Med posamezniki ni imel (pre)težke poti do polfinala, a je nato tam naletel na oviro. Le-to je predstavljal Tjaž Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe), ki si je z rezultatom 21-14 in 21-10 priigral finale. V igri fantovskih dvojic pa ni bilo ovire, ki bi bila prevelika za našega Svena in njegovega partnerja, Jana Hotka (BK Pišece). Fanta sta brez izgubljenega niza ugnala vse nasprotnike in postala nova državna prvaka do 11 let!

V kategoriji do 17 let so nas zastopala tri dekleta.
Hana se je pomerila med posameznicami in v igri dekliških dvojic. Med posameznicami je tekmovanje zaključila v prvem krogu, kjer je bila njena nasprotnica Minea Jevšek (BK Branik). Dekleti sta odigrali tri dolge in napete nize. Prvi je šel v korist Hane (22-20), druga dva pa žal v korist Mariborčanke (21-16 in 23-21). V igri dekliških dvojic je nastopila skupaj z Alino Bremec (BK Ljubljana) in pot za napredovanje ji je preprečila prav klubska kolegica Iva Koša s partnerko Tinkaro Alič (BK Olimpija). Ivo in Tinkaro pa sta šele v finalu ustavili nepremagljivi Ljubljančanki Ariana Korent in Anja Blazina, ki sta tako postali državni prvakinji za leto 2022. Iva si je tako prislužila eno srebrno kolajno. V igri dvojic pa si je eno prislužila še Tija Horvat. Z Vesno Halič (BK Kungota) sta se prebili vse do polfinala, kjer sta ju ustavili prav Korentova in Blazina.
Za Tijo je na tem tekmovanju Blazina dvakrat predstavljala preveliko oviro. Med posameznicami je Tija žal že v prvem krogu odigrala proti Blazini, aktualni državni prvakinji, in žal se je tekma končala brez večjih možnosti za zmago Tije. Blazina je bila usodna tudi za Ivo Koša, ki pa ji je uspel preboj med najboljše štiri posameznice in tako osvojitev bronaste kolajne.
Iva in Tija sta se pomerili še v igri mešanih dvojic. Tija je nastopila skupaj z Nikito Pešehonovom (BK Medvode), a žal tokrat nista našla pravega ritma. Izgubila sta proti dvojici Halič/Kotnik (BK Kungota/BK Ljubljana). Uspešnejša pa je bila Iva Koša s Timom Škrljem (BK Mirna). Dvojica si je priigrala bronasto kolajno.

Povzemimo uspehe naših tekmovalcev:
U11 dekleta posamezno: 3. mesto Kaja Utroša
U11 fantje posamezno: 3. mesto Sven Pahor
U11 fantovske dvojice: 1. mesto Sven Pahor in Jan Hotko
U17 dekleta posamezno: 3. mesto Iva Koša
U17 dekliške dvojice: 2. mesto Iva Koša in Tinkara Alič ter 3. mesto Tija Horvat in Vesna Halič
U17 mešane dvojice: 3. mesto Iva Koša in Tim Škrlj

Čestitke vsem nastopajočim!

Vse rezultate najdete tukaj.