Press "Enter" to skip to content

Uspehi v Medvodah

Pretekli konec tedna se je približno 300 tekmovalcev v starostnih kategorijah od U11 do U17 pomerilo v medvoški športni dvorani. Hkrati sta potekali dve tekmovanji: 14th International Badminton Tournament Li-Ning Medvode Cup 2023 in LI-NING Medvode Cup U17 2023. Nastopili so tudi trije naši tekmovalci, in sicer Naja Horvat, Tija Horvat in Črt Soldat.

Črt je tekmoval v starostni kategoriji do 15 let, kjer je med posamezniki v skupinskem delu premagal oba nasprotnika ter se uvrstil v glavni del tekmovanja. Tam se je pomeril z Lovrom Matovino (Hrvaška), ki je bil od njega boljši z 21-10 in 21-16. Črt je med posamezniki tekmovanje končal med 32 najboljših.
V igri fantovskih dvojic je moči združil z igralcem iz Maribora, Erikom Kuprivcem. Fanta sta v skupini odigrala tri tekme, na vseh treh so bili nasprotniki premočni.

Naja je tekmovala v starostni kategoriji do 13 let. Med posameznicami se je suvereno uvrstila v glavni del tekmovanja. Nekaj več moči je morala napeti na tekmah do finala proti Italijanki, nato Avstrijki ter Romunki, a še zmeraj je zmagala brez večjih težav. Največ težav ji je povzročila nasprotnica v finalu, Jelena Čović (Hrvaška). V prvem nizu je Hrvatica dobro pritiskala in Naja je dobila niz šele po podaljšku. V drugem nizu pa je Naja dala v višjo prestavo ter prepričljivo dobila finale. Vse tekme je zmagala brez izgubljenega niza ter se tako veselila naslova prvakinje na 14th International Badminton Tournament Li-Ning Medvode Cup 2023.
Odigrala pa je tudi tekme dekliških dvojic. Njena partnerka je bila Sara Bregar (BK Mengeš). Dekleti sta se z enim porazom in eno zmago uvrstili v glavni del tekmovanja, kjer sta nato po dveh napetih tekmah (dvakrat trije nizi) našli pot vse do finala. Tam je moči zmanjkalo in naslov sta morali prepustiti srbski navezi Bogojević/Latas.
Naja se je domov vrnila z eno zlato in eno srebrno kolajno.

Na tekmovanju do 17 let pa je nastopila Tija. Med posameznicami je najprej precej suvereno izločila dve Italijanki, nato pa po treh nizih še Francozinjo Gilbert. V polfinalu se je dobro borila proti južni sosedi Ani Pranić, a je bila ta tokrat na žalost boljša. Pranićeva je tekmo dobila z 25-23 in 21-10.
V igri dekliških dvojic je TIja nastopila skupaj z Anjo Balzina (BK Ljubljana). Dekleti sta brez večjih težav prišli do finala. Tam pa sta jima nasprotnici Gherasimova in Sirbujeva povzročili kar nekaj preglavic. Prvi niz sta izgubili 20-22, a dekleti sta se borili še naprej ter drugi in tretji niz odigrali v svojo korist (21-15 in 21-16). Tija in Anja sta se tako veselili zlate kolajne.

Izkupiček sta dve zlati kolajni, ena srebrna in ena bronasta. Čestitke dekletoma za kolajne!

Čestitke vsem trem za borbenost!

Vse rezultate do U17 najdete tukaj. Vse rezultate od U11 do U15 najdete tukaj.