Press "Enter" to skip to content

Uspehi na DP do 15 let!

Včeraj se je Mengšu odvijalo državno prvenstvo do 15 let za posameznike in dvojice. Na tekmovanje so se odpravili tudi štirje naši tekmovalci: Marina Torma, Naja Horvat, Evian Wolf in Črt Soldat.

Imeli smo tri nastopajoče v igri mešanih dvojic. Naja Horvat je moči združila s kolegom iz BK Konex, Maksom Trampužem, Črt in Marina pa sta odigrala skupaj. Žal sta se para srečala že v prvem krogu, kar je pomenilo napredovanje le enega para med najboljših 16. To sta bila Naja in Maks, ki sta bila boljša z 21-11 in 21-18. Uspešna sta bila vse do finala, kjer sta nato naletela na preveliko oviro. Arijalda Mustafić in Jan Vrance sta si naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah priigrala z rezultatom 21-9 in 21-15, Naja in Maks pa sta v svojo zbirko dodala srebro.

Naja se ni ustavila pri eni srebrni kolajni. Med posameznicami je suvereno prišla do finala, brez izgubljenega niza je premagala vse nasprotnice. Veliko večji boj pa jo je čakal v finalu, kjer se je dobro upirala Arijaldi Mustafić, a je žal v tretjem nizu popustila, kar je igralka iz ŠD Sele izkoristila ter se veselila naslova državne prvakinje med posameznicami. Naja je dodala še eno srebro.
Med posameznicami se je pomerila tudi Marina Torma, a je tekmovanje žal zaključila že v prvem krogu. Od nje je bila boljša domačinka Sara Bregar.

Naja in Marina pa sta moči združili v igri dekliških dvojic. Do finala sta odigrali kar nekaj napetih tekem, ki so se, jasno, končale v njuno korist. Naja se tudi v igri dekliških dvojic ni izognila Arijalde Mustafić. Čeprav sta Naja in Marina dali vse od sebe, sta bili Arijalda in njena partnerka Maja Mavec (BK Konex) prepričljivejši.

Naja se je tako domov vrnila z zbirko treh srebrnih kolajn, kar je čudovit izkupiček v starostni kategoriji do 15 let, saj Naja sicer še zmeraj nastopa tudi v starostni kategoriji do 13 let. Izjemno pa se je odrezala tudi Marina, ki je domov prinesla svojo prvo kolajno iz tovrstnega tekmovanja.

A ne pozabimo še na fanta. Črt in Evian sta tekmovala tudi med posamezniki in v igri fantovskih dvojic. Tako Črt kot tudi Evian sta prvi dve koli dobila brez večjih težav in oba sta se uvrstila med najboljših 16. Oba sta nato tudi izgubila proti kasnejšima finalistoma, Črt proti Janu Vrancetu in Evian proti novopečenemu državnemu prvaku Timu Bregarju. Z malo sreče bi se jima tokrat morda obetala še boljša uvrstitev, a ne dvomimo, da bo tako v prihodnje.

Fanta sta v igri fantovskih dvojic združila moči in se prebila med najboljših osem parov na tekmovanju. Pot naprej sta jima prekrižala David Pirnovar in Bor Zaletel (BK Bit).

Čestitke vsem našim tekmovalcem za izjemno borbenost in dosežene uspehe! 🙂