Press "Enter" to skip to content

Uspehi na 10. Donut Cupu!

Včeraj in danes je v Zgornji Kungoti potekalo tradicionalno, najbolj sladko med slovenskimi mednarodnimi tekmovanji, že 10. Donut Cup. Naš klub je zastopalo sedem tekmovalcev in bili so uspešni!

Rok Torma in Samo Zupanič sta nastopila med najmlajšimi. Rok se je med posamezniki prebil v glavni del tekmovanja ter osvojil končno 5. mesto. Samo je z dvema porazoma tekmovanje zaključil v skupinskem delu. Za igro dvojic sta fanta združila moči in osvojila bronasto kolajno.

Neža Žitek in Sven Pahor sta nastopila v starostni kategoriji do 13 let. Neža je s tekmovanjem zaključila v skupinskem delu, nekoliko dlje pa se je prebil Sven. Med posamezniki se je z dvema zmagama in enim porazom prebil iz skupinskega dela. V glavnem delu je premagal vse ovire do polfinala, vstop v finale pa mu je preprečil Hrvat Radovanović. Tako si je Sven okoli vratu nadel bronasto kolajno.
V igri dvojic je Sven tekmoval skupaj z Martinom Knezom Ogorelcem in fanta sta končala na 5. mestu.

V starostni kategoriji do 15 let smo imeli dva predstavnika, in sicer Marino Torma in Črta Soldata. Marina in Črt sta tekmovala v skupinskem delu. Marinine nasprotnice so tokrat bile premočne in Marina je v skupinskem delu zaključila s tekmovanjem. Tudi Črtu se z dvema porazoma in eno zmago ni uspelo prebiti v glavni del tekmovanja.

Do 17 let je med dekleti tekmovala Tija Horvat. Tekmovanje je začela v skupini B, kjer sta bili njeni nasprotnici Hrvatica Jelena Karapandža in Ljubljančanka Yulia Afanasyeva. Tija je obe nasprotnici z lahkoto odpravila ter se uvrstila v glavni del tekmovanja. Žreb je določil, da se ponovno pomeri z Afanasyevo in Tija je bila še enkrat uspešna. Polfinale je uspešno odigrala proti Hrvatici Dori Kvesić ter se prebila v finale, kjer je zadnjo oviro do najvišje stopničke predstavljala Avstrijka Miranda Zhang. A tudi ta ovira ni bila previsoka in Tija je postala zmagovalka tradicionalnega mednarodnega tekmovanja do 17 let.

Čestitke vsem našim borbenim tekmovalcem, še posebej pa dobitnikom medalj!

Vse rezultate najdete tukaj.