Press "Enter" to skip to content

Uspeh Neže Žitek na Češkem

Od 1. 6. do 4. 6. so naši tekmovalci, stari od 11 do 15 let, tekmovali na Češkem. V glavnem mestu, Pragi, so sodelovali kar na dveh turnirjih in na obeh prikazali dobro igro ter dosegli odlične rezultate.

S trenerjem Luko Petričem se je na pot odpravila 8-članska odprava BK Mladost. Tekmovali so Evian Wolf, Sven Pahor, Neža Žitek, Črt Soldat, Zala Nemeš, Pika Breznik, Marina Torma in Kaja Utroša.

Na mednarodnem tekmovanju Yonec Czech Youth International Prague 2023 je tekmovalo približno 300 tekmovalcev iz 20 držav. Konkurenca je bila močna, a je eni od naših tekmovalk tudi med tako številčno konkurenco uspelo osvojiti kolajno.

To je bila Neža Žitek, ki je v igri mešanih dvojic združila moči z Nizozemcem Nagasharanom Podalo Vengateshem. Neža in Nagasharan sta najprej premagala češko navezo Dufkova/Pajer, nato sta bila uspešna proti dansko-ukrajinski navezi, zatem pa sta v napetem boju premagala še eno češko dvojico Maixnerova/Biba. Slednja zmaga je pomenila vstop v polfinale, s čimer je bila bronasta kolajna zagotovljena. Napredovanje v finale sta jima preprečila Madžara Vera Susányi in Mark Czira (21-16, 21-16).

Vse rezultate s tekmovanja lahko najdete tukaj.

V nedeljo pa so se tekmovalci udeležili še enega tekmovanja. Drugo tekmovanje je bilo organizirano na klubski ravni praškega kluba Radonice, katerega vodja je Bohumil Dufek. Gospod Dufek je naš dober prijatelj in je naše tekmovalce povabil na njihov zadnji turnir v prvem delu sezone (pred poletjem). Naši tekmovalci so na tem turnirju dosegli kar nekaj lepih rezultatov.

Sven Pahor je med mlajšimi fanti osvojil zlato. Zala in Kaja sta si razdelili srebro in bron. Pri starejših pa je prvo mesto zasedel Črt, drugo pa je pripadlo Evianu.

Poleg vse zabave na in ob igrišču ter druženju z vrstniki iz vse Evrope, so naši tekmovalci doživeli veliko lepega tudi v prostem času izven igrišč. V češki prestolnici so se s sladoledom sladkali na glavnem trgu in šli na vožnjo z ladjico po rekli Vltavi.

Ob čudovitih športnih rezultatih so tako domov odnesli tudi lepe spomine.

Čestitke vsem za osvojene medalje!