Press "Enter" to skip to content

Uspeh na Mirni

Pričetek šolskega leta je za nekatere naše tekmovalce zgledal nekoliko drugače. Prvi šolski dan niso preživeli v klopeh, ampak v dvorani na Mirni na Dolenjskem. Na že 29. tradicionalnem mednarodnem tekmovanju je tekmovalo približno 200 tekmovalcev iz cele Evrope.

Mlajši tekmovalci so tekmovali na 29. TEM Mirna Youth International, na katerem se tekmuje v starostnih kategorijah od 11 do 15 let. Naš klub so zastopali Naja Horvat, Črt Soldat in Evian Wolf.

Evian je nastopal med fanti do 15 let. V skupini je odigral tri tekme, preboj v glavni del tekmovanja mu ni uspel. V igri fantovskih dvojic je moči združil s severnim sosedom Avstrijcem Bastianom Klinko, a sta fanta tekmovanje žal zaključila že med 32 najboljših.
Tudi Črt je nastopal v kategoriji fantov do 15 let.  Črt je v skupinskem delu zabeležil dve zmagi in en poraz, kar žal ni bilo dovolj za preboj v glavni del tekmovanja. Črt je dvojice igral skupaj s Svenom Podojsterškom (Slovenija), a tudi onadva nista bila uspešna in sta zaključila med 32 najboljših.
Predstavnico smo imeli tudi med dekleti. Naja Horvat se je uvrstila iz skupinskega v glavni del tekmovanja, kjer je uspešno prikorakala vse do finala. Boj za vstop v finale je bil dolg in napet, a na srečo je bila Naja tista, ki je po treh nizih končala na zmagovalni strani (13-21, 21-12, 22-20). V finalu se je pomerila s Slovakinjo Liliano Šarlayovo, a je bila ta zelo prepričljiva. Naja se je po rezultatu 21-5 in 21-10 morala zadovoljiti z drugim mestom. S partnerko Saro Bregar pa je nastopala tudi v igri dekliških dvojic. Dekleti sta zaključili med najboljših 16, ko sta bili od njiju boljši Čehinji Vernerova in Vondrackova.

Starejša tekmovalka iz našega kluba pa je bila Tija Horvat, ki je nastopila na 29. TEM Mirna U17 International 2023. Tekmovala je v vseh treh disciplinah – posamezno, v igri dekliških dvojic z Ivo Koša in v igri mešanih dvojic z Nikito Pešehonovom.
Tija in Nikita sta brez večjih težav prišla do četrtfinala, tam pa sta naletela na večjo oviro. To sta predstavljala Erika Osičkova in Petr Briza iz Češke, ki sta po treh nizih stala na zmagovalni strani.
Tija in Iva sta imeli na poti do finala kar strmo pot. Odigrali sta dve tekmi s tremi nizi, še posebej napeto je bilo polfinale (21-8, 23-25, 25-23), v katerem sta izločili prvi nosilki turnirja Bielobrovchukovo in Turonovo. V finalu sta nadaljevali z borbeno igro, a sta tokrat po treh nizih žal morali priznati premoč nemške naveze Reihle/Wulandoko ter okrog vratu obesiti srebrno kolajno.
Še eno srebro pa si je Tija priigrala v igri posamezno. Tijina pot do finala je zahtevala izjemno borbenost in igro brez predaje. Najprej je premagala njej dobro znano Izabelo Lever (21-16, 21-9), nato se je pomerila s prvo nasprotnico iz Nemčije. Po treh nizih je bila boljša od Anastasie Safonove (21-16, 6-21, 21-18). Nato jo je v finalu čakala še ena Nemka, druga nosilka turnirja Aurelia Wulandoko. Tija je še enkrat uspešno odigrala tri nize in končala na zmagovalni strani. V polfinalu se je pomerila z Ukrajinko Bielobrovchukovo – tokrat ni bilo treh nizov, le napet drugi niz (22-20), ki se je končal v korist Tije, kar je pomenilo, da bo nastopila tudi v finalu. V finalu je bila njena nasprotnica še tretja Nemka, Nadja-Christine Reihle. Čeprav je Tijo borbeni duh spremljal tudi v finalu, žal tokrat ni našla več pravih odgovorov kot nasprotnica. Nemka je slavila z rezultatom 21-13, 15-21, 21-18.

Čestitke vsem nastopajočim, še posebej pa dobitnikom medalj! 🙂

Vse rezultate najdete tukaj in tukaj.