Press "Enter" to skip to content

Turnir do 15 let: Naja Horvat domov z dvema medaljama

Včeraj se je v Zgornji Kungoti odvijal 2. turnir do 15 let. Naš klub so zastopali Naja Horvat, Črt Soldat, Marina Torma in Evian Wolf.

Med fanti posamezno smo imeli dva tekmovalca. Evian Wolf je tekmoval samo med posamezniki, kjer je v skupini odigral dve tekmi, na katerih sta nasprotnika bila močnejša. Evian je tekmovanje tako zaključil v skupinskem delu. Črtu je po dveh zmagah v skupini uspel preboj v glavni del tekmovanja. Tam je bil uspešen tudi v prvem krogu. Po zmagi v treh nizih proti Roku Premoši (BK Ljubljana) je napredoval med najboljših 16, nato pa v boju za četrtfinale žal ni našel pravega odgovora proti Tinu Radovanoviću (BK Medvedgrad). Slednji je zmagal z 24-22 in 21-15. Črt je tekmovanje zaključil na 9.-16. mestu.

Črt pa se je preizkusil tudi v igri mešanih dvojic, in sicer s klubsko partnerko Marino Torma, za katero je bil to prvi uradni badmintonski turnir. Marina in Črt sta odigrala dve tekmi v skupini. Zabeležila sta en poraz (21-13, 8-21, 11-21) in eno zmago (21-10, 14-21, 21-11), a žal je to bilo premalo za napredovanje v glavni del tekmovanja.

Marina se je pomerila tudi med posameznicami, kjer je v skupini odigrala dve tekmi in obema nasprotnicama morala priznati premoč.

Tako med posameznicami kot tudi v igri dvojic pa je nastopila tudi Naja Horvat. Med posameznicami je Naja suvereno zmagala v skupinskem delu ter pot nadaljevala v glavnem del tekmovanja. Brez večjih težav je zmagala tekmo v osmini finala ter tudi četrtfinalu, na oviro pa je naletela šele v polfinalu. Tam je morala priznati premoč prvi nosilki turnirja Arijaldi Mustafić (ŠD Sele-Vrhe). Zatem ji je ostal še boj za tretje mesto, na katerem je bila uspešna proti Isabeli Šeme (BK Bit).

V mešanih dvojicah je Naja tekmovala s partnerjem Maksem Trampužem (BK Konex). Naja in Maks v skupinskem delu nista imela pretežkega dela. V nadaljevanju sta v osmini finala z nekaj manjših težav odpravila medvoško-mengeško navezo Bregar/Mašić (21-10, 21-19). V četrtfinalu sta na tekmi proti dvojici Zaletel/Kustec morala dati v višjo prestavo. Po treh nizih sta končala na zmagovalni strani in se podala na boj v polfinale. V polfinalu sta za las izgubila prvi niz (22-20), v drugem pa nista imela večjih možnosti za zmago (21-11) ter tako priznala premoč naveze Mustafić/Vrance. V borbi za tretje mesto pa sta bila prepričljivejša od naveze Ahmetović/Strelec.

Čestitke vsem za borbenost in še posebej Naji za osvojene kolajne! 🙂