Press "Enter" to skip to content

Tretje mesto v Ukrajini

Med 3. in 6. septembrom je potekal močan mednarodni turnir v Harkovu v Ukrajini. Med 61 udeleženci, ki so natopili k konkurenci posameznikov, sta iz Slovenije bila tudi Alen Roj iz BK Kungota in Iztok Utroša. Oba sta bila prijavljena v konkurenci posameznikov ter v igri dvojic. Alen je prišel v Harkov nekoliko poškodovan, zato sta tekmo dvojic predala.

Iztokov nasprotnik v prvem kolu je bil bolgarski prvak Blagovest Kysov, ki ga je Lendavčan  premagal brez večjih težav z 2 : 0 v setih. V drugem kolu je bil njegov nasprotnik Ukrajinec Vitaly Konov, ki ga je Iztok prav tako brez težav premagal z 2 : 0 in se uvrstil v četrtfinale, kjer ga je čakal lanskoletni zmagovalec tega turnirja Danes Rasmus Fladberg. Odigrala sta zelo napet dvoboj, v katerem sem ga uspel premagati z 2 : 1 in se s tem uvrstil v polfinale. V polfinalu je igral z Angležem Ryhsom Walkerjem in prikazal slabšo igro kot proti Dancu in je tekmo izgubil v dveh setih, obakrat po podaljških z 20:22 in 20:22.

“Športna sreča tokrat ni bila na moji strani, saj sem v obeh setih vodil z 19:17, vendar ju na koncu izgubil. Kljub temu sem s končnim osvojenim tretjim mestom zadovoljen, saj mi tudi to prinaša nove pomembne točke v kvalifikacijah za uvrstitev na olimpijske igre Rio 2016. Moja naslednja nastopa bosta v drugi polovici septembra v poljskem Bierunu in v Pragi, vmes pa imam klubske obveznosti v Švici,” sporoča Iztok.