Press "Enter" to skip to content

Tretje mesto in tri četrtfinala v Nemčiji

Od 6. do 8. maja je v nemškem Friedrichsafnu potekal že 49. mednarodni mladinski turnir, na katerem so nastopili tudi naši mladi badmintonisti.

Anel Hac Györköš je v dvojicah nastopil skupaj z Ivanom Gotesmanom s Hrvaške, s katerim sta v kategoriji U13 osvojla tretje mesto; v polfinalu sta od njiju bila boljša Madžara Kis/Tóth z 21:14 in 21:10. Anel je nastopil tudi posamično, kjer je v četrtfinalu izgubil proti madžarskemu nasprotniku Dulzu na 13 in 7.

V kategoriji posamično U11 sta nastopila Nikita Pešehonov, ki je osvojil 3. meto v skupini, in Jakob Kiraly, ki je bil 4. v svoji skupini ter se tako nista prebila na glavni del turnirja. V dvojicah sta Nikita in Jakob izgubila proti nemškima nasprotnikoma v 1. krogu.

Pri deklicah sta v U11 nastopili Iva Koša in Nika Bedič; Iva je bila 4. v svoji skupini, Nika pa se je uvrstila v četrtfinale, kjer je izgubila proti Nemki Boe z 21:16 in 21:14. Nika in Iva sta se v dvojicah prav tako uvrstili v četrtfinale, kjer pa sta bili močnejši Nemki Hamm/Höfler z 21:6 in 21:12.

Povezava na rezultate.

friedr_anel PageLines- friedrichs.jpg