Press "Enter" to skip to content

Tija Horvat uspešna na Češkem

Tija Horvat se je pretekle dni mudila na Češkem, natančneje v Češkem Krumlovu. Tekmovala je na mednarodnem tekmovanju do 17 let, na katerem je tekmovalo 130 tekmovalcev iz cele Evrope.

Tija je tekmovala med posameznicami in v igri dvojic, kjer je njena partnerka bila južna soseda, Hrvatica Ana Pranić.

Tija se je med najboljših 16 prebila precej suvereno, Čehinjo Kreplovo in Švicarko Putrijevo je ugnala v dveh nizih. Na tekmi za četrtfinale je prvič naletela na večji upor proti še eni Čehinji Nydrlovi. A Tija je tudi na tej tekmi imela prave odgovore. Tako se je veselila še ene zmage z rezultatom 21-19, 22-20. V četrtfinalu je v dveh nizih premagala Romunko Gherasimovo (21-15, 21-16). V polfinalu pa je naletela na preveliko oviro, ki jo je predstavljala prva nosilka turnirja, Čehinja Amelie Maixnerova. Kasnejša zmagovalka turnirja je bila od Tije boljša z rezultatom 21-9 in 21-11. Tija pa je tekmovanje tako zaključila na tretjem mestu.

Tija pa se je s partnerko Ano Pranić (Hrvaška) odlično odrezala tudi v igri dekliških dvojic. Dekleti sta bili postavljeni za drugi nosilki tekmovanja, kar sta tudi upravičili. Vse do polfinala nista imeli napornejše tekme. V polfinalu pa sta dekleti morali napeti moči, saj sta se Čehinji Grednerova in Turonova dobro upirali. Tija in Ana sta morali odigrati tri nize, da sta si priborili mesto v finalu. Tam pa sta odigrali proti romunski navezi Gherasim/Sirbu, ki je bila precej prepričljiva (21-12, 21-17). Naša Tija se je tako razveselila še srebrne medalje.

Čestitke Tija!

Vse rezultate najdete na tej povezavi.