Press "Enter" to skip to content

Tija Horvat domov z naslovom državne prvakinje

Leto 2022 se bliža koncu, prav tako badmintonska sezona za leto 2022. Tako kot je to značilno ob koncu sezone, tudi tokrat potekajo sklepna tekmovanja, na katerih dobimo nove državne prvake.

Včeraj sta se Državnega prvenstva do 15 let udeležila dva naša tekmovalca, in sicer Tija Horvat in Črt Soldat. Tija je nastopila med posameznicami in v igri mešanih dvojic, Črt pa med posamezniki in v igri fantovskih dvojic.

Črt je med posamezniki zaključil že v prvem krogu. Od njega je z rezultatom 21-14 in 21-12 bil boljši Aleks Sedej (BK BIT). V igri fantovskih dvojic je združil moči z Erikom Kuprivcem (BK Branik). Fanta sta v prvem krogu uspešno nastopila proti navezi Obermajer/Davidovič, in sicer sta bila boljša z rezultatom 21-12 in 21-19. V drugem krogu sta žal morala priznati premoč dvojice Pešehonov/Cerar. Pešehonov in Cerar sta zmagala z rezutatom 21-8 in 21-6, kasneje pa sta premagala še vse ostale nasprotnike in si nadela naslov državnih prvakov. Črt in Erik sta tekmovanje zaključila med najboljših 16.

Tija se je med posameznicami do finala lahkotno sprehodila – nobena nasprotnica ni dosegla več kot 10 točk. Žal pa je prav v finalu državnega prvenstva naletela na nepremagljivo oviro. V boju dolgem tri nize sta se Tinkara Alič (BK Olimpija) in Tija borili za naslov državne prvakinje. Žal je kljub borbenosti ta naslov pripadel Ljubljančanki (21-12, 19-21, 21-14). Tija je tako postala državna podprvakinja.

Stopničko višje pa je stopila v igri mešanih dvojic. Na igrišče je stopila skupaj z Nikito Pešehonovom. Največjo borbo sta imela v polfinalu, kjer sta uspela izločiti prva nosilca tekmovanja, Tinkaro Alič in Matica Cerarja. V prvem nizu sta bila boljša z 21-10, v drugem sta izgubila koncentracijo in niz je pripadel ljubljansko-medvoški navezi (21-15), v tretjem pa sta ponovno dominirala in zaključila tekmo z rezultatom 21-11. V finalu sta imela lažje delo ter dvojico Livk/Anzelj premagala v dveh nizih (21-15 in 21-12). Tija in Nikita sta si tako priigrala naslov državnih prvakov v mešanih dvojicah do 15 let.

Čestitke Črtu in Tiji za borbenost in osvojene kolajne!

 

Vse rezultate najdete tukaj.