Press "Enter" to skip to content

Telovadba za malčke

plakatTELOVADBA OTROCI IN STARŠI (1 – 3 leta)

Namen te vadbe je, da starši enkrat na teden s svojim malčkom preživite aktivno uro brez mobitela in »odraslih« skrbi. Ob tem se lahko posvetite samo svojemu otroku in ste mu izjemen zgled za zdrav način aktivnega preživljanja prostega časa, tako da otrok začne že zelo zgodaj ozaveščati veselje do športa in telesne dejavnosti.

Vadba traja 60 minut in je namenjena otrokom, starim od 1 do 3 leta. Med vadbo tudi zaplešemo in zapojemo.

Otroci se najbolj varno počutijo ob starših. Tudi zato naša vadba poteka tako, da skupaj z otroki telovadijo tudi starši. Spodbujajo jih pri težjih nalogah, jim pomagajo na nevarnih mestih in so tudi prav zares aktivni, ko se podijo za svojimi otroki ali pa pred njimi bežijo. Predstavljajte si zadovoljni obraz svojega otroka, ko ga lovite ali pa on vas.

Posebnost naše telovadbe so specialni poligoni, ki razvijajo otrokovo ravnotežje, koordinacijo, spretnost in še marsikaj. Z njimi je vsaka ura za vaše otroke pravi izziv, saj se spopadajo s skoki z vedno večjih višin, premikajočimi se deli poligonov, na katerih lovijo ravnotežje, z gugalnico in še z marsičim. Otroci na teh poligonih zelo veliko pridobijo prav zaradi vaše navzočnosti. Če vas namreč ne bi bilo na vadbi, bi morali biti poligoni veliko enostavnejši.

V dveh letih otroci pridobijo ogromno izkušenj, tako gibalnih kot tudi socialnih, in navadijo se na prostor. Za samostojno vadbo so pripravljeni, ko so stari približno štiri leta, nekateri pa tudi manj ali več.

 

vadba1vadba

TELOVADBA OTROCI (4-5 let)

V tej skupini telovadijo otroci, stari od 4 do 5 let. Na tej telovadbi starši več niso prisotni. Vadba poteka 60 minut, razdeljena je na več različnih sklopov in je nekoliko bolj usmerjena. Otroci spoznavajo različne naravne oblike gibanja, atletsko in gimnastično abecedo, igre in športe z žogo.

Naš cilj je, da otroci spoznajo čim več različnih vsebin na enem mestu. Večkrat plešemo. Spoznavamo različne športne rekvizite kot so loparji, hokejske palice, obroči, žoge, velike žoge, kolebnice, vortexi,…

Nekajkrat na leto na telovadno urico povabimo starše. Tega se tako otroci kot starši zelo veselijo.

 

vadba2vadba3