Press "Enter" to skip to content

Naši tekmovali v Opatiji

Prejšnji konec tedna se je v Opatiji na kadetskem tekmovanju mudila Tija Horvat, pretekli konec tedna pa rekreativka Maša Doler.

Tija je nastopila na mednarodnem tekmovanju za tekmovalce do 17 let, Adria U17 International 2023. Pomerila se je v vseh treh disciplinah. V mešanih dvojicah je združila moči z Nikito Pešehonovom (Slovenija, BK Medvode). Tija in Nikita sta nudila nekaj odpora nizozemsko-španski navezi, a žal premalo, da bi se tekma obrnila v njuno korist. Hafnerjeva in Bergua sta bila boljša z 21-13 in 22-20. V igri posamezno je Tija morala priznati premoč nasprotnici iz Madžarske. Hedi Dorozsmai je tekmo dobila v dveh nizih (21-12 in 21-17). Najbližje zmagi pa je bila Tija skupaj s partnerko Tinkaro Alič (Slovenija, BK Olimpija) v igri dekliških dvojic. Dekleti sta odlično začeli proti italijanski navezi Galimberti/Hell (21-17), a žal v drugem in tretjem nizu nista ohranili tempa. V drugem sta za las izgubili (21-19), v tretjem pa sta bili rezultatsko prav tako blizu nasprotnicama (21-17). Žal se je tekma končala v korist slovenskih sosed.

Teden dni za Tijo se je v Opatijo odpravila Maša Doler, ki se je pomerila v igri ženskih in mešanih dvojic. V igri ženskih dvojic je ob Maši na igrišču bila še Goga Senicic (Hrvaška). Maša in Goga sta se z lahkoto prebili iz skupinskega v glavni del tekmovanja. Tam vse do finala nista imeli večjega dela, v finalu pa sta morali dvigniti nivo igre. V treh nizih sta zmagali proti še eni slovensko-hrvaški dvojici, Mlejnik in Zukic, ter si tako priborili zlato medaljo.
V igri mešanih dvojic je Mašin partner bil Marko Kroflič. Iz skupine sta se prebila z eno zmago in enim porazom. V glavnem delu tekmovanja sta se brez večjih težav prebila v finale tekmovanja, kjer sta se v finalu maščevala za poraz v skupini. V finalu sta bila od naveze Žvorc/Lovrić boljša v dveh nizih in osvojila sta prvo mesto.

Čestitke Tiji za borbeno igro in Maši za osvojene kolajne!