Press "Enter" to skip to content

SŽ 2018: Pet kolajn domačih

V nedeljo se je z zaključnimi dvoboji končala že 13. Srebrna žogica Lendave 2018. V edinem domačem finalu je igrala Iva Koša posamično (U11), vendar izgubila proti Anji Blazina (BK Ljubljana). V dvojicah je Iva nastopila v starostni kategoriji do 13 let, kjer je skupaj z Leo Vybochovo (TJ Slavia Zvolen) osvojila tretje mesto. Pri fantih je zmagovalec do 11 let postal Vlad Dehelean (CSU TV Timisoara).

V starostni kategoriji do 13 let se je odlično odrezal Mark Koroša (BK Kungota), ki je slavil tako posamično kot tudi v dvojicah skupaj z Vidom Koščakom (BK Mirna). Pri dekletih je najboljša bila Lea Vybochova (TJ Slavia Zvolen), Nika Bedič je osvojila tretje mesto. V dvojicah sta najboljši bili Kata Kustan in Kira Szalai (Pelikan DSE).

Pri fantih do 15 let je slavil Tamás Kollár (OSC Budapest), domačin Anel Hac Györköš je bil tretji. Pri dekletih je zmagala Lina Pipan (BK Medvode); v dvojicah sta najboljša bila Matevž Herman in Nik Zupančič (oba BK Mirna), pri dekletih pa Anja Joran in Zoja Novak (obe BK Ljubljana).

Zmagovalec posamično do 19 let je Borna Vadlja s Hrvaške (BK Medžimurje), pri dekletih pa Maruša Vračar (BK Olimpija). V kategoriji do 19 let se je od članov BK Mladost v polfinale uvrstila Maša Doler, ki se je pomerila z Nežo Frank (BK Branik) in izgubila ter tako osvojila tretje mesto. V dvojicah sta Maša in Kaja Škrban izgubili v četrtfinalu.

Trener Denis Pešehonov je ob koncu turnirja dejal, da je skupno na letošnjem prvenstvu nastopilo 24 domačih badmintonistov v vseh kategorijah; z izkupičkom je zadovoljen, saj so osvojili pet kolajn, nekoliko manj z dejstvom, da nobena ni bila zlata. Kljub temu je Srebrna žogica požela pohvale glede organizacije; tridnevnega turnirja se je v Lendavi udeležilo 174 nastopajočih iz 9 držav: Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Romunije, Srbije in Izraela.

Podrobnejši rezultati: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=B0103F34-DE11-4002-9BE8-96255D5F0ED7