Press "Enter" to skip to content

SŽ 2014: zmaga Italijana in Slovenke

S polfinalnimi in finalnimi tekmami se je končalo še eno mednarodno mladinsko prvenstvo, ki so se ga udeležili tekmovalci iz sedmih držav: Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Češke in Italije. Zmagovalca turnirja do 19 let sta postala Rudolf Dellenbach (Italija) pri fantih in Eva Gruber (Slovenija) pri dekletih.

PageLines- U19.jpgu19ž

V dvojicah do 19 let sta najboljša bila Rok Jerčinovič in Tilen Zalar (Slovenija), pri dekletih pa Anja Janić in Veronika Ostra (Srbija, Češka). V U15 je zmago pri fantih slavil Dorijan Cvijanović (Hrvaška), pri dekletih pa Réka Madarász (Madžarska). V dvojicah sta najboljša bila Klemen Lesničar in Domen Lonzarič (Slovenija), pri dekletih pa Anett Karsai in Réka Madarász (Madžarska). V kategoriji do 13 let je zmago pri fantih slavil Enrico Baroni (Italija), pri dekletih pa Kitti Szoták (Madžarska), v dvojicah sta zmagala Anej Cizelj in Miha Masten (Slovenija) ter Leila Ombodi in Kitti Szoták (Madžarska). V najmlajši kategoriji do 11 let so se igrale samo tekme posamično, tako je pri dečkih zmagal Srb Sergej Lukić, pri deklicah pa Zoja Novak (Slovenija). Podrobnejše razvrstitve.

Od Lendavčanov sta se najbolje odrezala Nejc Šendlinger in Anel Hac Györkös; slednji je v četrtfinalu igral proti srbskemu nasprotniku Sergeju Lukiću in izgubil obakrat na 9. Šendlinger pa se je v četrtfinalu pomeril z Madžarom Tamásom Madarászom in izgubil v dveh nizih na 5 in 10. V dvojicah se žal nobenemu od predstavnikov BK Mladost ni uspelo prebiti v ospredje turnirja.

Tridnevnega turnirja, ki je sovpadal ravno z velikonočnimi prazniki, se je udeležilo 144 igralk in igralcev. V klubu BK Mladost, organizatorju turnirja, so zadovoljni z udeležbo, čeprav je manjkal večji del hrvaških igralcev, predvsem pa nastopajoči iz Avstrije. Zaradi svetovnega mladinskega prvenstva je bila odstotna tudi slovenska mladinska reprezentanca.

Kar zadeva nastope domačih badmintonistov, je trener Denis Pešehonov dejal, da so ti svoj cilj izpolnili, saj so se praktično vsi iz svojih skupin uvrstili na glavni del tekmovanja. »Posebej bi pohvalil Nejca Šendlingerja, ki se je uvrstil med najboljših osem, kljub temu da je star 17 let in je nastopil v kategoriji do 19 let. Pokazal je zrelo igro in nastopil neobremenjeno. Žal se zaradi bolezni tekmovanja ni udeležila Maša Doler, ki bi v kategoriji do 15 let bila med favoritkami.« Naši mlajši tekmovalci trenirajo šele drugo sezono in potrebujejo več tekmovalnih izkušenj: »To da so se iz skupin uvrstili naprej, pa je je že dober znak. Upam, da bodo še naprej tako trenirali in vztrajali, kar se bo pokazalo tudi pri rezultatih,« je še dejal Pešehonov.

Podrobnejši rezultati:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=FA9EEA51-4871-4195-AFB8-13D23D79C75E