Press "Enter" to skip to content

Sven Pahor do dveh medalj

V dvorani Dvojezične srednje šole Lendava je 2. aprila potekal 2. turnir do 11 let. Barve kluba so zastopali Sven Pahor, Jaka Horvat, Samo Zupanič, Tian Somi, Neža Žitek, Iza Soldat in Kaja Utroša.

Najuspešnejši med njimi je bil Sven Pahor, ki si je pribor kar dve medalji, obe bronasti. V polfinalu fantov v kategoriji A je izgubil proti medvoškemu nasprotniku, Tinetu Periču Marovtu (11-13 in 4-11). Na tekmi za tretje mesto pa je bil boljši od Dejana Pušnika (BK Karizma). Tekmo je zmagal brez večjih težav (11-1, 11-4).

Drugi bron sta si priigrala skupaj s partnerko Julijo Božnik (BK Mengeš). Najprej sta v skupini B odigrala tri tekme in končala na drugem mestu, kar je bilo dovolj za napredovanje v glavni del tekmovanja. Tam sta v polfinalu izgubila proti navezi Vrhovnik/Novak Lešnik (BK Mengeš in ŠD Sele-Vrhe). Na tekmi za tretje mesto sta odigrala proti Evi Krištof in Emanuelu Gateju (BK Mirna in BK Ljubljana). Po prvem napetem nizu (14-12) sta si v drugem z malce večjo lahkoto zagotovila bronasto medaljo (11-4).

V kategoriji A je tekmoval tudi Samo Zupanič. Samo je tekmovanje zaključil v prvem krogu tekmovanja.

V kategoriji B sta nas zastopala Tian Somi in najmlajši tekmovalec turnirja, Jaka Horvat. Tian je tekmovanje z dvema zmagama in dvema porazoma zaključil v skupinskem delu. Jaka je v skupinskem delu premagal vse nasprotnike in uspel mu je preboj iz skupinskega dela v polfinale. Tekmovanje je končal na 4. mestu, kar je izjemen dosežek, saj Jaka ni dopolnil še niti 6 let!

Pri dekletih je najvišjo uvrstitev dosegla Kaja Utroša, ki je tekmovanje končala na 4. mestu. V polfinalu je bila od nje boljša zmagovalka turnirja, Sara Bregar (BK Mengeš). Bregarjeva je v četrtfinalu izločila še eno našo tekmovalko, Nežo Žitek. Neža je tekmovanje zaključila kot sedma. Na 5. mesto pa se je zavihtela Iza Soldat. Izo je v četrtfinalu izločila drugouvrščena na tekmovanju, Mila Vrhovnik (BK Mengeš).

Lahko rečemo, da je bil to odličen dan za naše tekmovalce. Dve bronasti medalji Svena Pahorja, 4. mesto najmlajšega tekmovalca Jake Horvata in 4. mesto Kaje Utroša, ki je bila prvič na turnirju.

Vse rezultate iz tekmovanja najdete tukaj.

Čestitke vsem nastopajočim!

Zahvalili bi se tudi domači ekipi in sodnikom, ki so poskrbeli, da je tekmovanje potekalo nemoteno.