Press "Enter" to skip to content

Sredozemske igre: dva brona in dve četrti mesti

Zadnji dan tekmovanja v badmintonu je potekal v znamenju finalnih in dvobojev za tretje mesto. Prva se je na igrišče podala Maja Tvrdy, ki se je za bron pomerila z Italijanko Agnese Allegrini in jo premagala v dveh nizih, obakrat na 16 ter tako osvojila tretje mesto. “Vesela sem, da sem osvojila drugo kolajno. Po uvodnem dobljenem nizu sem dobro začela tudi drugega, po premoru se mi je Italijanka približala. V prelomnih trenutkih dvoboja sem se vendarle zbrala in prikazala najboljšo igro,” je po zmagi v tekmi za tretje mesto dejala Tvrdyjeva.

Za svoj bron se je potegoval tudi Iztok Utroša, vendar je moral priznati premoč Lo Ying Pinga iz Francije (obakrat na 17). Njegov odziv po porazu v zadnji tekmi: “Kaj je hujšega za športnika kot biti četrti? To je biti dvakrat četrti! V tekmi za tretje mesto sem še enkrat izgubil in sem končni četrti. Nisem mogel ravno najbolje odigrati, saj se pozna utrujenost po 14 tekmah v petih dneh.”

Oba naša najboljša igralca sedaj čaka nekaj dni premora, nato pa začneta s pripravami na svetovno prvenstvo na Kitajskem. Iztok se bo tja odpravil že 5. julija skupaj s trenerjem Denisom Pešehonovim.

PageLines- delegacija.jpg

Končni izkupiček slovenskih badmintonistov, ki so se na Sredozemskih igrah predstavljali v postavi Iztok Utroša, Miha Horvat, Maja Tvrdy in Nika Koncut pod vodstvom Denisa Pešehonova, sta torej dve bronasti kolajni – Maja Tvrdy posamično ter Nika Koncut in Maja Tvrdy v ženskih dvojicah – ter dve četrti mesti – Iztok Utroša posamično ter Miha Horvat in Iztok Utroša v moških dvojicah. Vsem skupaj lahko le čestitamo!

Sobota: Iztok izgubil polfinale, ženska dvojica bronasta

PageLines- maja_nika.jpg

Sredozemske igre se bližajo h koncu, v badmintonu so se v soboto odigrale polfinalne tekme posameznikov. Iztok Utroša se je pomeril s prvim nosilcem Francozom Bricem Leverdezom, a izgubil v dveh nizih, na 18 in 16. Tudi Maja Tvrdy ni imela odogovora na igro Turkinje Ozge Bayrak, izgubila je v dveh nizih na 7 in 16. “Žal se polfinale ni izšel po mojih željah in sem izgubil proti Francozu,” je svoj polfinalni nastop komentiral Iztok, ki ga jutri čaka še zadnji dvoboj – za tretje mesto se bo pomeril s še enim Francozom Lo Ying Pingom.

V dvojicah sta se Miha in Iztok pomerila za tretje mesto, potem ko sta v v polfinalu izgubila proti Hrvatoma. V malem finalu sta igrala proti francoski dvojici Baptiste Careme-Gaetan Mittelheisser, ki pa sta bila boljša z 21:8 in 21:4. “Francoza sta bila danes boljša, tako da sva z Mihcom osvojila 4. mesto na mediteranskih igrah,” je še zapisal Iztok.

Nika Koncut in Maja Tvrdy sta se z Italijankama Karin Maran in Xsandra Stelling pomerili za bronasto medaljo in tekmo ter medaljo dobili z 21:12 in 21:10.

Petek: Iztok v polfinalu, dvojica klonila proti Hrvatoma

iztok_miha1

Petkovo tekmovanje sta začeli Nika Koncut in Maja Tvrdy, ki sta se pomerili s turško dvojico Yigit/Bayrak; slednji sta bili boljši v dveh nizih s 13 in 16. Naša dvojica je tako zabeležila že drugi poraz, čakata ju še dve tekmi, saj v konkurenci nastopajo le štiri ženske dvojice.

Iztok Utroša se je v četrtfinalu pomeril s Špancem Velasquezom in ga premagal v dveh nizih na 16 in 9. S tem se je uvrstil v sobotni polfinale posameznikov, kar je že njegov drugi polfinale na letošnjih igrah. V polfinalu dvojic sta se skupaj z Miho Horvatom pomerila z odličnima hrvaškima igralcema Đurkinjak/Hölbling, ki sta bila premočna – lendavsko navezo sta ugnala v dveh nizih, 21:17 in 21:14.

Nika je v četrtfinalni tekmi izgubila proti drugopostavljeni nosilki, Turkinji Yigit Neslihan, v dveh nizih, na 8 in 5. Maja Tvrdy pa je brez težav premagala svojo četrtfinalno nasprotnico, Grkinjo Ligomenou na 11 in 12.

Četrtek: Iztok in Nika v četrtfinalu, dvojica v polfinalu!!!

V vročem Mersinu so se odigrali že izločilni dvoboji; v četrtkovi dopoldanski tekmi posamično je Iztok bil boljši od Italijana Rosaria Maddalonija v dveh nizih (8, 6), Maja Tvrdy je ugnala Egipčanko Elsaidovo (11, 12), Nika pa je gladko odpravila makedonsko nasprotnico Stefanovsko (6, 5). Nika se je iz predtekmovalne skupine uvrstila neposredno v četrtfinale, saj je v konkurenci ženske posamezno manj prijavljenih tekmovalk.

“Skupinsko tekmovanje je za nami. Začelo se je katastrofalno, ampak sem se uvrstil naprej,” pa je prvi komentar našega najboljšega igralca Iztoka Utroše. V popoldanskem posamičnem dvoboju se je tako pomeril z Egipčanom Abdelrahmanom Kashkalom in ga premagal v dveh nizih (14, 10) ter se tako uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka Španec Ernesto Velasquez.

Prvič sta na igrah v ženskih dvojicah zaigrali Nika Koncut in Maja Tvrdy, ki pa sta morali priznati premoč Francozinjama Lefel/Fontaine; v prvem nizu sta izgubili tesno s 25:23, v drugem pa s 25:12.

Naša moška dvojica je dopoldne premagala grško navezo Kiomourtzidis/Xanthou (16, 11), v popoldanskem četrtfinalu pa sta prav tako bila boljša od Italijanov Mondavio/Battaglino z 21:8, 21:14. Miha Horvat in Iztok Utroša, aktualna državna prvaka, sta se tako uvrstila v polfinale moških dvojic! V petkovem polfinalu ju čaka hrvaška dvojica Djurkinjak/Hoelbling.

Sreda: Nika v treh nizih nad Grkinjo

V sredinem dopoldanskem dvoboju Utroša ponovno bil uspešen, tokrat je bil boljši od Turka Emre Lale (-16, 13, 12), Miha pa je izgubil proti Špancu Velazquezu na 7 in 6, v drugem  dvoboju pa je zabeležil prvo zmago proti Libanoncu Alwanu (8, 6). Nika je ugnala Theodoro Ligomenou (Grčija), in sicer v treh nizih (-21, 17, 11).

Naša dvojica se je v drugi tekmi pomerila s francosko navezo Careme/Mittelheisser in izgubila v dveh nizih na 15 in 19.

Torek: začetek bled

Prvi dan badmintonskih dvobojev v Mersinu so na igrišča stopili vsi naši igralci. Najprej se je Iztok Utroša v prvem dvoboju skupine D pomeril s Hrvatom Zvonimirjem Đurkinjakom in izgubil v treh nizih, prvega je dobil na 18, nato pa izgubil na 16 in 15. V drugem dvoboju je nato premagal Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa (11, 9). Miha Horvat se je v skupini C pomeril z domačinom Ramazanom Ozturkom in izgubil na 16 in 11, tudi v drugem dvoboju je moral priznati premoč Francoza Lo Ying Pinga na 6 in 10. Nika Koncut je v skupini C izgubila proti domačinki Ozge Bayrak na 5 in 6. Maja Tvrdy je bila uspešna.

Dvojica Utroša/Horvat sta v svoji skupini A premagala Turka Arslan/Oruc v treh nizih: 21:19, 17:21 in 21:15.

Avtorstvo uporabljenih fotografij: Olimpijski komite Slovenije

Povezava na rezultate: tukaj.