Press "Enter" to skip to content

Sobota na SŽ: Domači v polfinalih

Srebrna žogica Lendave, na kateri letos nastopa 180 igralk in igralcev iz sedmih držav, se je danes nadaljevala s tekmami posamičnio in tudi v dvojicah. Medtem ko smo v dvorani srednje šole spremljali najmlajše igralce v U11 ter kategoriji U13 in U19, so v dvorani osnovne šole nastopili v U15.

Tudi naši domači so odigrali uspešno, saj so se uvrstili v nedeljski zaključni del. Jutri bodo namreč odigrane tekme polfinala in finala s pričetkom ob 9.30 v dvorani DSŠ.

Pa poglejmo, koga vse bomo lahko spremljali na zaključnih tekmah; med najmlajšimi so se na glavni turnir uvrstili Vid Lebar, Nikita Pešehonov, Jakob Kiralj, ki je edini zaigral v četrtfinalu proti Hrvatu Pišaniću. Pri deklicah sta se na glavni del uvrstili Iva Koša in Kaja Litrop, Iva je zaigrala v četrtfinalu proti Romunki Sirbu in izgubila.

V U13 so se naprej prebili Luka Gavrilovič, Žiga Doler in David Gabor, ki pa se niso uvrstili nadaljevanje. V dvojicah se je v polfinale uvrstil Dorian Hranilovič,  ki nastopa s Hrvatom Ivorjem Zekanom. Pri dekletih je Nika Bedič v prvem krogu izgubila proti Čehinji Ševčikovi, v dvojicah pa se je skupaj z Lino Pipan uvrstila v polfinale.

V U15 je na glavnem turnirju nastopil Tameron Hranilovič, ki pa je izgubil proti Avstrijcu Badetu, v dvojicah pa se je uvrstil v polfinale zs Hrvatom Ivanom Gotesmanom.

V najelitnejši kategoriji do 19 let se je v polfinale pri dekletih uvrstila Maša Doler tako posamično kot v dvojicah. Tudi Nejc Šendlinger bo v dvojicah zaigral v polfinalu.

Podrobnejši rezultati: https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=0295862F-1BE4-4E21-A9E8-28CFB13C0CE9