Press "Enter" to skip to content

Slovenija – Nizozemska 0 : 5

Tretji, zadnji dan kvalifikacij EP mešanih ekip sta se v prvem dvoboju pomerili ekipi Ferskih otokov in Litve, ki je zmagala s 5:0.

Za zmago v skupini in napredovanje na glavni del EP sta se ob 17. uri pomerili Slovenija in Nizozemska. V prvi tekmi so nastopile mešane dvojice, za Slovenijo Luka Petrič in Tina Kodrič,  ki sta izgubila proti navezi Maas/Tabelling na 11 in 10. Sledila je tekma posameznic Kaje Stankovič proti Sorayi De Visch Eijbergen, ki je premagala Slovenko z 21:10 in 21:18.

Sledil je nastop domačina Iztoka Utroše, ki ga je prišlo spobujat veliko navijačev. Prvi niz je Iztok izgubil s 13:21 in tudi v drugem moral priznati premoč Panga s 16:21. Iztok Utroša: “Mislim, da je bilo očitno, da je Eric igralec svetovnega razreda, saj je bil 5. na svetovnem prvenstvu. Potreboval sem en niz, da sem prišel na njegov nivo. V drugem nizu sva bila enakovredna, a dve, tri neizsiljene napake so se takoj poznale. Igral je odlično in natančno, le redka njegova žogica je pristala v avtu.”

Z zmago pri moških posamično je tako Nizozemska že osvojila skupno zmago, Slovenija pa je v nadaljevanju skušala priti do točke, kar pa ji žal ni uspelo. V ženskih dvojicah sta zaigrali Katarina Beton in Ana Marija Šetina proti Alidi Chen in Iris Tabeling, ki sta dvoboj dobili z 2 : 1. V zadnji tekmi večera pa je sledila še tekma moških dvojic, Miha Horvat in Luka Petrič sta žal tudi izgubila, obakrat na 15.

Nizozemska se je tako po zmagi nad Slovenijo uvrstila na glavni del EP, ki se bo odvilo v Belgiji. Iztok Utroša: “Zelo me veseli, da smo tudi lendavski publiki omogočili tridnevno spremljanje vrhunskega badmintona, saj moje nastope lahko spremljajo predvsem preko medijev. Če ocenim nastop naše reprezentance na tem turnirju lahko ugotovim, da se v Sloveniji igra zmeraj boljši badminton. Prikazali smo dobre igre, kar je spodbuda za nadaljnje delo. Po dobrem nastopu moške ekipe na letošnjem Evropskem prvenstvu v Švici, je tudi mešana ekipa pokazala svojo kvaliteto.”

Končni vrstni red kvalifikacijskega turnirja mešanih ekip v Lendavi:

1. Nizozemska
2. Slovenija
3. Litva
4. Ferski otoki

http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/teammatch.aspx?id=48741B81-EA7B-4603-990A-541D45205277&match=14