Press "Enter" to skip to content

Prvo in drugo mesto v dvojicah

V soboto je v Mariboru na 3. turnirju do 13 in 17 let, ki ga je organiziral BK Branik, nastopilo 73 igralcev. Največ prijav je bilo v kategoriji dečkov do 13 let, kjer sta nastopila tudi Anel in Dorian. Prvi je med posamezniki v polfinalu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Matevžu Hermanu ter na koncu pristal na 4. mestu. Dorian se iz svoje skupine ni prebil naprej.

V dvojicah so se v finalu pomerili štirje dečki iz polfinala iger posamezno. Anel Hac Györköš in Jan Babnik (BK Ljubljana) sta se oddolžila za predhodna poraza in slavila v napeti igri proti mirnski navezi Zupančič/Herman. Tretje mesto sta zasedla Klemen Puhek in Andraž Pungartnik (BK Branik/BK Kungota).

Pri dekletih do 17 let je bila udeležba zelo skromna, v dvojicah so bila dekleta zelo izenačena. Zmago sta slavili mladi tekmovalki Neža Frank in Maruša Vračar (BK Branik/BK Olimpija). Drugi sta bili favorizirani Anja Koman in Maša Doler (BK Branik/BK Mladost), tretji pa še en mladi par Zala Žuran in Nike Brajkovič (BK Branik/BK Ljubljana). Maša je posamično izgubila v četrtfinalu proti Neži Frank.

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=582C363F-BA35-4E44-A789-87C110DD327C

MB mb1