Press "Enter" to skip to content

Preizkuša svojo pripravljenost

Po vrnitvi s Kitajske, kjer je tudi letos bil na pettedenskih pripravah, Iztok Utroša v bolgarski Sofiji preizkuša svojo pripravljenost pred svetovnim prvenstvom posameznikov, ki bo od 25. do 31. avgusta v Kopenhagnu na Danskem. V Bolgariji poteka turnir za svetovno badmintonsko lestvico Bulgarian Eurasia Open 2014, na katerem je naš Iztok lani osvojil 2. mesto.

Svetovna badmintonska zveza na nekaj uvodnih turnirjih te sezone preizkuša spremembe pravil v badmintonu, ki jih namerava uvesti, če bodo testi pokazali dobre rezultate. Spremenil naj bi se sistem točkovanja v badmintonu; namesto dosedanjega pravila, da mora igralec za zmago v igri dobiti dva niza, ki se igrata do 21 točk, želi BWF po vzoru namiznoteniških pravil uvesti pravilo, po katerem se niz igra do 11 točk, za zmago v igri pa je treba dobiti tri nize. Turnir v Sofiji je eden od testnih turnirjev morebitne spremembe pravil, ki pa jih večina igralcev odklanja.

V prvem krogu turnirja je Iztok premagal bolgarskega igralca Stiliana Makarskega z rezultatom 3 : 0 (8,6,6), v drugem krogu pa je bil njegov nasprotnik Danec Soeren Toft Hansen. Utroša ga je premagal prav tako s 3 : 0 (8,5,8). V četrtfinalu je njegov nasprotnik bil Ukrajinec Artem Pochtarov, ki pa je bil boljši s 3:1 v nizih (10, -5, 6, 7).

Iztok je na turnirju nastopal s kolegom iz reprezentance Alenom Rojem tudi v igri dvojic. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem krogu pa premagala grško dvojico George Galvas-Panagiotis Skarlatos z rezultatom 3 : 1 (5,-9,6,9). V četrtfinalu sta bila njuna nasprotnika Rusa Lilian in Mihael Mihaylov ; naša dvojica je povedla z 2:0 v nizih, nato pa tekmo, žal, izgubila z 2:3 v nizih.

http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=EC86A240-5A66-4B14-B5BD-B7093EE3E314&draw=2