Press "Enter" to skip to content

Prva zmaga Utroše na turnirjih za svetovno lestvico

Bratislava – Slovenski badmintonist Iztok Utroša je dosegel svojo prvo zmago na turnirjih za svetovno jakostno lestvico, potem ko je v finalu turnirja na Slovaškem je premagal Čeha Jakuba Bitmana.

Utroša je Čeha Bitmana v prvem nizu premagal z rezultatom 21:9, v drugem pa je Bitman zaradi poškodbe pri rezultatu 11:7 za Utrošo tekmo predal.

Iztok Utroša je bil prvo nosilec turnirja in je veljal za enega izmed favoritov. V prvem kolu je premagal Bolgara Ivana Ruseva z rezultatov 21:13, 21:10, v drugem Avstrijca Daniela Grassmuecka s 15:21, 21:13, 21:13, v četrtfinalu Francoza Maxima Michela z 21:18, 21:11, v polfinalu pa Avstrijca Matthiasa Almerja z 21:17, 21:13.

Zmaga na mednarodnem prvenstvu Slovaške, ki šteje za svetovno jakostno lestvico, je moja prva zmaga na takšnem turnirju v članski konkurenci. Zelo se je veselim, saj je tudi potrditev moje letošnje odločitve, ko po dveh letih treniranja v centru Badmintonske zveze Slovenije ponovno treniram v matičnem klubu v Lendavi, kamor se je preselil tudi dosedanji trener badmintonske reprezentance Slovenije Denis Pešehonov. Ta zmaga mi je obenem velika spodbuda za še bolj resno delo v naslednjem olimpijskem ciklusu,” je po zmagi dejal Utroša, ki se želi v tej sezoni udeležiti najmanj desetih mednarodnih turnirjev v Evropi, ter dveh ali treh turnirjev po svetu.

Utroša je tako odlično začel sezono, saj bo napredoval na svetovni jakostni lestvici, kjer je trenutno na 105. mestu.