Press "Enter" to skip to content

Pred 14. Srebrno žogico

Med 12. in 14. aprilom 2019 se bo v Lendavi odvil že 14. mednarodni mladinski turnir Srebrna žogica Lendave 2019. Dober teden pred največjim badmintonskim turnirjem pri nas smo pripravili novinarsko konferenco, na kateri smo predstavili priprave in izvedbo samega tekmovanja.

Predsednik BK Mladost Bojan Sekereš pravi, da organizacija turnirja poteka brez večjih težav, saj je organizacijski odbor v sestavi 15 članov že vešč priprav in organizacije turnirja. Letos se pričakuje med 150 in 200 tekmovalci, vendar pa končno število še ni znano zaradi odprtih prijav. Napovedana je udeležba iz Slovenije in tujine, med drugim Romunije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške in Srbije. Vsak od tekmovalcev prejme manjše sponzorsko darilo, najboljši trije v vseh kategorijah pa bodo poleg pokalov v obliki žogic prejeli še nagrade.

Predsednik kluba je poudaril še pomen tridnevnega turnirja za samo mesto in njegovo ponudbo, saj tekmovalci s svojimi spremljevalci tukaj koristijo storitve, nočitvene kapacitete, prav tako pa je turnir sam dobra promocija Lendave.

U17 namesto U19

Letošnja novost je tekmovanje v kategoriji U17, ki se jo uvaja na turnir z namenom umestitve Srebrne žogice Lendave na koledar badmintonskih tekmovanja za evropsko jakostno lestvico. Namen tega je pridobiti kakovostne igralce iz večjega dela Evrope, ki se tovrstnih turnirjev udeležujejo. BK Mladost je vložil kandidaturo, odločitev pa bo znana poleti.

In kdo so tekmovalci letošnjega turnirja, ki bodo zastopali barve domačega kluba? Trener Denis Pešehonov si obeta kolajne prav v vsaki starostni kategoriji, predvsem v U11 pa bi lahko igralci posegli po najvišjih mestih.

Domači tekmovalci
U11: Nikita Pešehonov, Tija Horvat, Tatjana Jablanovec, Anel Pahor, Domen Kocon Lapajne, Matjaž Plevel
U13: Kaja Litrop, Hana Oletič, Iva Koša, Jakob Kiralj, Blaž Gönc, Timotej Jablanovec.
U15: Anel Hac Györköš, David Gabor, Nika Bedič, Dorian Hranilovič, Žiga Doler.
U17: Kaja Škrban

Časovnica SŽ 2019

Dvorana DSŠ Lendava, Dvorana DOŠ I Lendava

PETEK, 12. april, 15.00
SOBOTA, 13. april, 9.30
NEDELJA, 14. april, 9.30

Starostne kategorije: U11, U13, U15, U17