Press "Enter" to skip to content

Poletne priprave Čehov, kmalu tudi Rusov

Pred kratkim so v Lendavi gostovali naši češki gostje, ki so se udeležili vsakoletnega badmintonskega kempa. Tukaj so v dveh tednih, tj. od 21. 6. do 5. 7. 2014, imeli priprave s izpopolnjevalnim tečajem za rekreativne igralce. Vsega skupaj je bilo prisotnih več kot 100 ljudi, in sicer iz Prage, Plzna, Češkega Krumlova. Približno 70 je bilo udeležencev tečaja, ki je potekal v dvorani DOŠ I v Lendavi. Ostali gostje pa so bili družinski člani (starši, stari starši, otroci), ki so v Lendavi preživeli dopust. Nastanjeni so bili v apartmajih hotela Lipa, kjer so imeli vse pogoje za ugodno bivanje. Med tečajem so gostje in igralci obiskali nekaj izletniških kmetij oziroma vinotočev in okusili gurmanske in vinske dobrote našega kraja in okolice.

Vsi so se v Lendavi počutili izjemno, kar dokazuje tudi njihov stalni obisk, saj so tečaj izvedli že osmič zapored. Mnogi od njih se bodo vrnili v Lendavo tudi naslednje leto. Poleg tega se k nam vračajo tudi kot turisti, ko jih pot vodi na dopust na Jadran ali domov z Jadrana. Pri vsem tem velja omeniti našega starega prijatelja iz Prage Bohumila Dufeka, ki je njihov organizator in duhovni vodja, brez katerega tako dobrega sodelovanja ne bi bilo.

Kmalu pa k nam pridejo še gostje iz Moskve, ki bodo prav tako imeli priprave za naslednjo sezono. To pa bodo vrhunski igralci, sami reprezentanti Rusije, ki so v Lendavi že prav tako opravili priprave lansko leto.

PageLines- cehi_kemp.jpg