Press "Enter" to skip to content

Po nove izkušnje na turnir do 13 let

Včeraj so se naši mladi tekmovalci preizkusili na 2. turnirju do 13 let, ki je potekalo v Ljubljani. Tokrat so se tekmovalci domov vrnili brez medalj, a z novimi izkušnjami. Trener Luka Petrič je spremljal Piko Breznik, Izo Soldat, Kajo Utroša, Nežo Žitek in Svena Pahorja.

Dekleta in fantje so tekmovali v igri posamezno in mešanih dvojic. V jakostni kategoriji B je med posameznicami nastopila Pika Breznik. Odigrala je zelo napeto tekmo proti Piki Škrlj (BK Mirna), ki se je žal končala v korist le-te (8-15, 15-12, 15-13).
Ostala dekleta so nastopila v jakostni kategoriji A. Iza je odigrala dobro tekmo proti Tihani Mavriček (BK Medvedgrad), a je žal Hrvatica bila močnejša (15-5, 15-10). Zelo napeto tekmo je imela Kaja Utroša, ki je šele po tretjem nizu je morala priznati premoč Karini Sklepič (BK Konex) (13-15, 15-11, 15-9). Še za odtenek bolj napeto tekmo pa je odigrala Neža Žitek. Proti Mimi Borec Berlak (BK Branik) je dobila prvi niz, v drugem popustila in niz prepustila Mariborčanki, nato pa se v tretjem borila do zadnjega, a je niz pripadel štajerski badmintonistki (16-14).
Med posamezniki je Sven Pahor poskušal do zmage proti Žanu Skarlovniku (ŠD Sele), a je bil le-ta boljši z 15-11 in 15-3.

V mešanih dvojicah smo imeli pare Sodat/Pahor, Žitek/Mahkovec (BK Mengeš), Breznik/Dovžan (BK Mengeš) in Utroša/Oražem (BK Mengeš). Le slednjemu paru se je uspelo uvrstiti v glavni del tekmovanja, kjer sta v prvem kolu naletela na boljšo dvojico Božnik/Siard (BK Mengeš).

Tokrat se je tekmovanje morda res končalo brez kolajne, a z nič manj dragocenimi izkušnjami in sladoledom, ki vedno nariše nasmeh na obraz 🙂

Čestitke vsem!