Press "Enter" to skip to content

Osvojene kolajne na devetem LI-NING Zagreb Youth Open 2022

Medtem, ko se je Tija mudila v Španiji, so nekateri tekmovalci šli na krajše potovanje na sosednjo Hrvaško. V Zagrebu je potekalo zdaj že tradicionalno mednarodno tekmovanje LI-NING Zagreb Youth Open 2022, ki so se ga udeležili Naja Horvat, Sven Pahor in Črt Soldat. Zastopali so nas v treh starostnih skupinah, in sicer do 11, 13 in 15 let.

V starostni kategoriji do 11 let je tekmoval Sven Pahor, ki mu je uspelo osvojiti bronasto kolajno med posamezniki. V skupini A se je zavihtel na prvo mesto, kar ga je popeljalo v glavni del tekmovanja. Tam je bil v četrtfinalu z rezultatom 21-14 in 21-10 boljši od srbskega soimenjaka Svena Mlinarića. Vstop v finale mu je preprečil Madžar Marton Szabolcs (21-9, 21-11).
Sven pa je nastopil tudi v fantovskih dvojicah. Njegov partner je bil Jan Hotko (Slovenija). Fanta sta bila boljša od vseh nasprotnikov, razen madžarske naveze Szabolcs/Bernath. Madžara sta prepričljivo premagala vse nasprotnike ter si priigrala zlato, Sven in Jan pa sta se zavihtela na drugo mesto.

V starostni kategoriji do 13 let nas je zastopala Naja Horvat, ki je tekmovala v igri posamezno. V skupinskem delu je premagala vse nasprotnice in zaključila na prvem mestu, kar ji je omogočilo nadaljevanje v glavnem delu tekmovanja. Največ preglavic ji je povzročila Madžarka Hedi Lujber, proti kateri je prvi niz po podaljških izgubila. Nato pa je Naja v drugem in tretjem nizu dvignila nivo igre in si zagotovila zmago na tej tekmi. V glavnem delu tekmovanja je na nepremagljivo oviro naletela v polfinalu. Oviro je predstavljala ukrajinska predstavnica Varvara Poperezhai, ki je kasneje postala zmagovalka turnirja. Ukrajinka je bila prepričljivejša z rezultatom 21-14 in 21-6 in Naja je tekmovanje zaključila na tretjem mestu.

V starostni kategoriji do 15 let pa je bil naš predstavnik Črt Soldat. Črt je tekmoval v igri posamezno ter tudi fantovskih dvojicah. Med posamezniki je tekmovanje zaključil v skupinskem delu. Najbolj napeto tekmo je odigral proti Jakovu Peršetu (Hrvaška), a je zmaga žal odšla v roke južnega soseda (21-14, 18-21, 17-21).
Črt pa je nastopil tudi v igri dvojic. Njegov partner je bil Aleks Sedej (Slovenija). Fanta sta se odlično borila proti hrvaško-češki navezi Michl/Perše, a žal jima je v tretjem nizu zmanjkalo moči za zmago (15-21, 21-14, 15-21).

Čestitke vsem za odlično borbo ter Svenu in Naji za kolajne!