Press "Enter" to skip to content

Nika državna prvakinja v mešanih dvojicah!

V soboto je na Mirni na Dolenjskem potekalo državno prvenstvo do 19 let. Naš klub sta zastopali dve predstavnici. To sta bili Nika Bedič in Tija Horvat.

Dekleti sta nastopali med posameznicami, v dekliških dvojicah in tudi v igri mešanih dvojic. Uspeh so sejale v vseh treh disciplinah.

V igri posamezno se je Tija z manjšimi izzivi prebila do polfinala, kjer jo je premagala kasnejša zmagovalka, Anja Blazina (BK Ljubljana). Le-ta se je do finala prebila s precejšnjo lahkoto, a tam ji je pošteno zagodla naša Nika. Prvi niz je z rezultatm 17-21 pripadel Niki, a v drugem in tretjem nizu je vajeti prevzela Anja ter se povzpela na najvišjo stopničko. Nika je za sezono 2023/2024 osvojila naslov državne podprvakinje do 19 let.

V igri dvojic sta dekleti združili moči, kar se je izkazalo kot uspešna poteza. Vse do finala nista imeli težjega dela, z nasprotnicami sta pometli v dveh nizih. Žal se je to obrnilo v finalu, kjer sta svojo premoč prikazali Anja Blazina in Ariana Korent (BK Ljubljana). Kljub vsemu je to izreden uspeh za naši dekleti, saj Tija sicer še zmeraj tekmuje tudi v kategoriji U17.

Če je Nika dvakrat v finalu morala priznati premoč nasprotnicam, je to spremenila v igri mešanih dvojic. Z zdaj že stalnim partnerjem, Žigo Podgorškom (BK Medvode), sta osvojila naslova državnih prvakov v igri mešanih dvojic. Nekaj težav sta jima v polfinalu povzročila Ariana Korent in Tadej Jelenc (BK Ljubljana in BK Medvode), a Žiga in Nika sta po izgubljenem prvem nizu dvignila nivo igre in v drugem in tretjem zmagala ter se povzpela na najvišjo stopničko.
Tija pa je nastopila skupaj z Nikito Pešehonovim, a dvojica ni našla prave igre. Tekmovanje sta zaključila na 5. mestu po tem, ko sta ju premagala kasnejša državna podprvaka Anja Blazina in Vid Koščak (BK Ljubljana in BK Mirna).

Čestitke dekletoma za vse osvojene lovorike!

Vse rezultate najdete tukaj.