Press "Enter" to skip to content

Nika Bedič zlata na Slovaškem!

Od 24. do 26. novembra je na Slovaškem, natančneje v Trencinu, potekalo mednarodno tekmovanje Slovak Junior 2023. Na tekmovanju je nastopilo okoli 200 tekmovalcev iz 23 držav sveta. S slovensko mladinsko reprezentanco se je na Slovaško odpravila tudi Nika Bedič, ki ni bila skromna z dosežki.

Nika je tekmovala v igri posamezno in igri dvojic. V igri posamezno je tekmovanje zaključili hitreje kot v igri mešanih dvojic, saj je na preveliko oviro naletela v drugem krogu. Oviro je predstavljala Lee Pin Yi, ki je kasneje postala zmagovalka v igri posamezno. Od Nike je bila boljša z rezultatom 21-10 in 21-11, enako prepričljiva pa je bila tudi z večino ostalih nasprotnic.

Do samega vrha pa je Niki uspelo priti skupaj z Žigo Podgorškom v igri mešanih dvojic. V zelo napetem dvoboju v 3. krogu sta Nika in Žiga uspela končati tekmo v svojo korist. Od nasprotnikov Poljakov sta bila boljša z 19-21, 21-18 in 24-22. Nato sta z lažjim korakom stopila v polfinale, kjer sta spet morala malce bolj napeti mišice, da sta ugnala romunsko navezo Pandele/Muscalu (18-21, 23-21 in 21-9). Finale pa sta morala odigrati proti navezi Cheng-Yi/Jui-Chi iz Tajpeja, ki je po prvem izgubljenem nizu tekmo predala. Nika in Žiga sta se tako razveselila zlate kolajne.

Čestitke Nika in Žiga!

Vse rezultate najdete tukaj.