Press "Enter" to skip to content

Naši tekmovali v Medvodah

V Medvodah ta konec tedna potekata 13. Medvode Yonex Youth Cup in pa YONEX Medvode Cup U17 2022. Tekmovanj so se udeležili tudi naši tekmovalci – Črt Soldat, Tija Horvat, Sven Pahor in Iva Koša.

V kategoriji do 11 let je nastopil Sven Pahor. Sven se je uspešno prebil iz skupinskega dela. V skupini A je zasedel drugo mesto, kar ga je pripeljalo v prvi krog glavnega dela tekmovanja. V prvem krogu je po treh nizih premagal Avstrijca Zechnerja (21-23, 21-5, 21-10). V drugem krogu pa je naletel na kasnejšega zmagovalca turnirja Zalana Bernatha (Madžarska), ki je bil prepričljivejši z rezultatom 21-6 in 21-14. Sven je tekmovanje tako zaključil med najboljših osem.

Črt in Tija sta tekmovala v starostni kategoriji do 15 let. Črt je tekmovanje z dvema zmagama in enim porazom zaključil v skupinskem delu, saj se je iz skupine prebil le najvišje uvrščen iz skupine – to je bil Francoz Thomas Gintz.

Tija je do 15 let nastopila med posameznicami. V skupinskem delu sta jo čakali dve tekmi. Najprej se je pomerila z Avstrijko Natalio Galovo, ki je bila od nje boljša z 21-19 in 21-10. Tekmo proti Hrvatici Dori Kvesić je predala.

Tija je tekmovala tudi na tekmovanju do 17 let. Skupaj z Ivo sta nastopili v igri dekliških dvojic. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili Juganaru/Popescu iz Romunije. Dekleta so odigrala napet dvoboj, ki se je zaključil šele po treh nizih. V prvem so bile boljše Romunke, v drugem sta Tija in Iva po podaljšku dobile niz (22-20), v tretjem pa sta ponovno bili boljši Romunki (18-21).

Iva pa se je pomerila še v igri posamezno in mešanih dvojic. Iva in Tim Škrlj sta se v drugem krogu tekmovanja pomerila z bolgarsko navezo Georgieva/Dimitrov. Bolgara sta bila boljša z 21-10 in 21-16. Bolj uspešna pa je Iva bila v igri posamezno, kjer se je prebila med najboljših 16. V prvem krogu je bila boljša od Italijanke Fornaciari (21-7, 21-6), v drugem pa od Romunke Ioane Popescu (21-14, 17-21, 21-14). Vstop med najboljših osem pa je Ivi preprečila Poljakinja Kaja Ziolkowska, ki je bila boljša z rezultatom 21-15 in 21-14.

Tokrat so naši tekmovanje zaključili brez kolajne, a vrnili so se bogatejši za izkušnje iz mednarodnega tekmovanja.

Bravo naši!

Vse rezultate najdete na prvi in drugi povezavi.