Press "Enter" to skip to content

Naši rekreativci na stopničkah v Sarajevu

Pretekli konec tedna je v Sarajevu potekalo mednarodno tekmovanje za rekreativce, ADA Sarajevo Open 2023. Na tekmovanju je nastopilo 211 tekmovalcev iz 4 držav nekdanje Jugoslavije (Slovenija, Bosna in Hercegovina, Srbija in Hrvaška). Tekmovanja se je udeležilo tudi pet naših rekreativcev, in sicer Maša Doler, Sašo Kranjc, Simon Kezele, Eldin Agić in Mitja Sekereš. V štirih kategorijah so stali na stopničkah.

Največji uspeh je dosegla naša edina ženska predstavnica, Maša Doler, ki je med posameznicami v kategoriji A-B zasedla 1. mesto. V skupinskem delu je brez težav premagala obe nasprotnici, nato pa je prav tako prepričljivo zmagovala tudi v glavnem delu tekmovanja in si prislužila zlato medaljo.
Maša je tekmovala tudi v mešanih dvojicah v kategoriji A, kjer je moči združila s Simonom. Maša in Simon sta najprej prepričljivo nastopila v skupinskem delu ter se s tremi zmagami prebila v glavni del tekmovanja. Tam pa ju je v polfinalu ustavil slovenski par Mlejnik/Albrecht, ki je bil uspešnejši šele po napetih treh nizih (16-14, 8-15, 18-16). Maša in Simon sta tekmovanje tako zaključila na 3. mestu.

Simon je odigral tudi moške dvojice. Njegov partner je bil njegov klubski kolega, Sašo Krajnc. Tekmovala sta v kategoriji B, kjer sta skupinski del zaključila z eno zmago in enim porazom. To je bilo dovolj, da sta tekmovanje nadaljevala v glavnem delu, kjer sta našla pot vse do finala. Tam sta naletela na preveliko oviro, ki sta jo predstavljala Hrvata Josip Bašić in Mario Mineta Janković. Ta par je bil zanju usoden že v skupinskem delu, nato pa ponovno še v finalu. Obe tekmi sta se zaključili šele po napetih treh nizih. Simon in Sašo sta se tokrat okitila s srebrom.

Tekmovala sta še dva člana našega kluba. Eldin Agić je med moškimi posamezno tekmoval v kategoriji C. Tekmovanje je zaključil na 8. mestu.

Tudi Mitja Sekereš je tekmoval le med posamezniki, vendar v kategoriji B. Z dvema zmagama in enim porazom si je zagotovil mesto v glavnem delu tekmovanja. Tam se je po napetih bojih prebil v finale, kjer je odigral še eno napeto tekmo proti Tilnu Markunu, ki se žal ni izšla v njegovo korist (15-10, 12-15, 15-12). To je pomenilo še eno srebrno medaljo za naše tekmovalce.

Čestitke za uspehe!

Spodaj najdete še nekaj utrinkov iz Sarajeva.