Press "Enter" to skip to content

Naja na tekmovanju Nation to Nation v Budimpešti

Pretekli konec tedna je v Budimpešti potekalo ekipno tekmovanje Nation to Nation v starostni kategoriji do 13 let. Del ekipe, ki je zastopala Slovenijo, je bila tudi Naja Horvat. Preostanek ekipe so sestavljali Maks Trampuž, Din Mašić, Bor Zaletel, Rok Halič, Mia Sketelj, Teodora Milivojevič in Ilhana Mustafič. Mlade tekmovalce je spremljal trener Rok Trampuž. Poleg slovenske ekipe so nastopale še dve ekipi iz Madžarske, ekipa iz Slovaške, Češke, Hrvaške in Srbije. V vsakem dvoboju so odigrali tri tekme posamezno med fanti, tri tekme posamezno med dekleti, ene fantovske in ene dekliške dvojice ter ene mešane dvojice – skupaj devet tekem.

Slovenska ekipa do 13 let je bila zelo uspešna. Izgubili so le proti ekipi iz Madžarske, kjer pa sta edino točko za Slovenija prinesla prav Naja in Maks, ko sta brez večjih težav premagala nasprotnike iz Madžarske (21-5, 21-8). Na preostalih tekmah so bili Madžari boljši in dvoboj se je končal z 8:1 za nasprotnike.

V ostalih petih dvobojih je Naja slovenski ekipi do 13 let prinesla vsaj eno točko. V igri mešanih dvojic in dekliških dvojic je ostala neporažena, v igri posamezno pa je naletela tudi na posameznice, ki so bile močnejše. A nobena od teh tekem ni zlahka pripadla nasprotnici. Naja je bila borbena in je na vsaki tekmi poskrbela za napetost do konca tekme. Takšna je bila na primer tekma proti Slovakinji Šarlayovi, ki se je v drugem nizu končala z 23-21 za nasprotnico. Še bolj napeta pa je bila tekma proti Čehinji Agati Maixnerovi, ki se je zaključila šele po treh nizih.

Z enim porazom in petimi zmagami si je slovenska ekipa do 13 let priigrala drugo mesto.

Čestitke Naji in preostali slovenski ekipi za odličen rezultat!