Press "Enter" to skip to content

Naja Horvat zmagala do 15 let

V Medvodah je bil včeraj izveden prvi turnir do 15 let za sezono 2023/2024, saj je z letošnjim letom trajanje sezone spet vezano na šolsko leto. Na tem turnirju so bili trije naši tekmovalci: Naja Horvat, Marina Torma in Evian Wolf. Vsi trije so se pomerili v igri posamezno in mešanih dvojic.

Evian je med posamezniki v skupini premagal oba nasprotnika ter se uvrstili v glavni del turnirja. Tam se je prebil med najboljših 16. Na poti v četrtfinale ga je ustavil Jan Vrance (ŠD Sele-Vrhe).
Evian je za igro dvojic moči združil s Tilnom Kosom. V skupini sta bila uspešna na obeh tekmah in to ju je popeljalo v glavni del tekmovanja. V prvem krogu sta se pomerila z dvojico Benčina/Okorn (BK Olimpija), ki je bila boljša šele po treh nizih (18-21, 21-8, 18-21). Fanta sta tekmovanje tako zaključila med najboljših 16.

Marina je v skupinskem delu odigrala dve tekmi, na obeh sta bili nasprotnici boljši. V igri dvojic pa je nastopila skupaj s klubsko kolegico Najo Horvat. Na sicer napeti tekmi sta morali priznati premoč naveze Bregar/Vrhovnik (BK Mengeš), ki je bila boljša z 21-18 in 22-20. Marina in Naja sta tekmovanje končali med 8 najboljših parov.

Najuspešnejša pa je bila Naja Horvat, ki je brez izgubljenega niza zmagala na 1. turnirju do 15 let. Na poti do najvišje stopničke je premagala Brino Zaletel (BK Bit), Teodoro Milivojević (BK Medvode) in Isabelo Šeme (BK Bit).

Čestitke Naji za suvereno zmago in čestitke vsem trem za borbenost!

Vse rezultate najdete tukaj.