Press "Enter" to skip to content

Naja Horvat trikratna državna prvakinja!

Včeraj sta se je v Ljubljani, natančneje v športni dvorani BIT Center, odvijali državni prvenstvi do 13 in 19 let. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci iz našega kluba. To so bili Naja Horvat, Iza Soldat, Evian Wolf, Nika Bedič, Iva Koša in Hana Oletič.

V kategoriji do 13 let je Evian nastopil med posamezniki. V skupini H je premagal oba nasprotnika in s tekmovanjem nadaljeval v glavnem delu. Tam je v prvem krogu bil od njega boljši Tine Perič Marovt (21-14, 21-10).
Iza Soldat je med posameznicami s tekmami zaključila v skupinskem delu. Pomerila pa se je tudi v igri dekliških dvojic. Nastopili sta skupaj z Najo Horvat in premagali vse nasprotnice – osvojili sta naslov državnih prvakinj. Dekleti na poti do naslova nista oddali niti enega niza, premagali sta tako prve kot tudi druge nosilke državnega prvenstva. Bravo Iza in Naja!

Naja pa se ni ustavila pri enem naslovu, ampak je domov odnesla kar vse tri. Tako kot v igri dekliških dvojic, tudi v igri posamezno in igri mešanih dvojic Naja ni oddala niti enega niza ter je izrazito dominirala v svoji starostni kategoriji.
Z Maksem Trampužem (BK Konex) sta v polfinalu izločila prva nosilca v igri mešanih dvojic, Lučko Perme in Dina Mašića (BK Olimpija in BK Medvode). V finalu pa sta bila boljša tudi od ljubljansko-medvoške naveze Milivojević/Zaletel (21-11, 21-14) ter si tako nadela naslov državnih prvakov.


Tudi med posameznicami Naja ni imela pretežkega dela in je tako še drugič osvojila naslov državne prvakinje do 13 let.

Dekleta pa so bila uspešna tudi v kategoriji do 19 let. Nika Bedič in Iva Koša sta tekmovanje zapustili vsaka z eno medaljo.

Tako Iva kot tudi Nika sta med posameznicami tekmovanje zaključili med najboljših osem. Iva se je zelo borila za vstop v polfinale, a tokrat se je tehtnica nagnila na stran njene ljubljanske nasprotnice Ariane Korent, ki se je z rezultatom 21-23, 21-17 in 21-18 uvrstila v polfinale.
Tudi Nikina tekma je bila malce napeta v prvem nizu, ko ji je zmaga le za las ušla. Kim Matovič (BK Konex) je bila boljša s 25-23, v drugem pa je le-ta malce pritisnila na plin in zmagala z 21-15.
Med posameznicami je tekmovala tudi Hana Oletič, ki je tekmovanje zaključila v prvem krogu. Od nje je bila boljša Izabela Lever (21-10 in 21-14).

Nika in Iva pa sta se pomerili tudi v igri dekliških dvojic. Nikina partnerka je bila Kim Matovič, Ivina pa Tinkara Alič. Oba para sta se uvrstila v polfinale in prav tam so se jima poti tudi križale. To je žal pomenilo, da je samo ena od Lendavčank lahko napredovala v finale. To je bila Nika Bedič s Kim Matovič, ko sta po treh dolgih nizih premagali Ivo in Tinkaro (19-21, 21-16 in 21-16). V finalu pa je dekletoma zmanjkalo moči za zmago. Dvojica Alič/Jordan je precej suvereno osvojila naslov državnih prvakinj v dekliških dvojicah (21-16 in 21-17).

Čestitke vsem za prikazano borbenost in pa seveda kolajne vseh barv – še posebej pa Naji za TRI ZLATE!

Vse rezultate lahko najdete tukaj.